Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Eke, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verilişinin yıl dönümü olan 24 Kasım 1928, aynı zamanda 1981 yılından beri kutladığımız öğretmenler gününü 2014 yılında da birçok sıkıntı ve zorluklar içerisinde bulunan öğretmenlerimizin dertlerini ve çığlıklarını duyuramadığı bir günde kutlamaya çalışmaktayız" ifadesinde bulunduğu mesajına şu şekilde devam etti:
"Yılda bir kez akıllarımıza getirdiğimiz öğretmenlerimiz geleceğimizi emanet ettiğimiz yavrularımızın şefkatli ellerinde devlet idaresinde en alt düzeyden en üst düzeye kadar çok zor şartlarda onları bilgilerle donatan zihinlerini aydınlatan öğretmenlerimizin haklarını ödememiz mümkün değildir. Öğretmenlerimizin içinde bulunduğu sıkıntıları saymakla bitirmek mümkün değildir. Eşler arasındaki tayinlerden tutunda ders ücretleri, alan tercihleri, sıkıntılarının en büyüğüdür. Bunlarla beraber, son on yıldan beri yanlış bir milli eğitim politikası yüzünden onurları kırılan, haklarını ararken şiddete maruz kalan, geleceğini tahmin edemeyen, öğretmenlerimiz bu zorluklar karşısında bile minik yavrularımıza içinde bulundukları sıkıntıları hissettirmeden onların en güzel yetişmesindeki gayretleri ve cefakâr mesaileri, takdire şayandır. Görev yapan öğretmenlerimizin sıkıntıları kat kat fazla iken, atanamayan ve sayıları 400 bine yakın olan öğretmen adaylarımızın hak arama mücadelesi karşısında, hükümetin ve milli eğitim bakanının takındığı tavır ve söylediği sözler bütün öğretmen camiamızı yaralar ve incitir mahiyettedir. Öğretmenlerimizi yılda bir defa hatırlamak yetmez, onları her gün okullarında, sınıflarında, dağ başındaki zor şartlarda görev yaptığı yerlerde hatırlamak ve onlara sahip çıkmak gerekir.
Öğretmenlerin son yıllarda şiddet kurbanı olduğunu söyleyen İl Başkanı Mete Eke "Bilinmelidir ki, öğretmeni ve öğretmenlik mesleğini değersizleştirmeye, küçümsemeye, hor ve hakir görmeye yeltenenler eninde sonuna sükûtu hayale uğrayacaklardır" dedi. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenlik unvanını aldığı yıl dönümü ve 24 Kasım öğretmenler günümüzü kutluyor, saygı, sevgi ve esenlikler diliyorum” dedi.