Fethiye ilçesindeki Kelebekler Vadisi’nde kayalıklara tırmanırken düşerek yaralanan tatilci, UMKE ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre; Mersin’den eşiyle tatil için Fethiye’ye gelen Barış Batı (26), Kelebekler Vadisi’nde doğa yürüyüşüne çıktı. Vadideki şelaleye giden parkurda yürüyen Batı, yaklaşık 10 metrelik kayaya tırmanmak isterken dengesini kaybederek düştü. Başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Batı için sağlık ekiplerinden yardım istendi. Arazi koşullarının elverişsizliği ve Batı’nın yürüyecek durumda olmaması nedeniyle bölgeye UMKE de sevk edildi.
Karayoluyla ulaşımın olmadığı Kelebekler Vadisi’ne Ölüdeniz Mahallesi’ndeki Kumburnu Plajı’ndan tekneyle giden UMKE ve 112 Acil Sağlık ekipleri, Batı’ya olay yerinde müdahale etti. Sedyeye alınan Batı, şelaledeki yaklaşık 300 metrelik kayalıklardan bölgedeki tatilcilerin de yardımıyla düz zemine indirildi. Yaklaşık 2 kilometre sedyeyle taşınan Batı, vadideki kumsaldan tekneyle Kumburnu Plajı’na, oradan da ambulansla Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’ne kaldırıldı.
Hastanedeki tedavisi süren Batı’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.