Arif ARSLAN/BATMAN, ()-BATMAN'da bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, çözüm sürecinin karmaşık olmadığını belirterek, "Aslında çözüm süreci çok karmaşık bir konu değil. Yeter ki o irade olsun, yeter ki bu konuda herkesin iradesi olsun" dedi.
Batman'da Türk Petrolleri Kristal Park'ta iş dünyası ile bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ekonomik istikrar ve çözüm sürecini değerlendirdi. AK Parti milletvekili adaylarının da katıldığı toplantıda konuşan Babacan, ülkenin gelişiminde siyasi istikrarın önemine dikkat çekerek, "Demokratikleşmede, temel hak ve özgürlüklerde gerçek anlamda bir hukuk devleti olma yolunda çok önemli başarılar elde edildi. Bunun olumlu sonuçlarını ekonomi alanında da gördük. Bir ülkede siyasi istikrar varsa, ekonomik başarı arkasından geliyor. Yeter ki doğru ekonomi politikaları uygulansın" dedi.
Çözüm sürecine de değinen Babacan, "Anadilde konuşmanın suç sayıldığı günler artık geride kaldı. Biz çözüm süreci dedik, sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çözüm sürecini başlattı. Aslında çözüm süreci çok karmaşık bir konu değil. Yeter ki o irade olsun, yeter ki bu konuda herkesin iradesi olsun. 'Ben bunu gerçekten istiyorum' desin. Çözüm süreci dediğimiz; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin en temel haklarından, en temel özlüklerinden istifade edilmesi demektir. Çözüm süreci demek; etnik kökeni ne olursa olsun, mensup olduğu mezhep ne olursa olsun, bu ülkenin vatandaşıysa, her kesimi devletimizin en samimiyetle kucaklayabilmesidir" diye konuştu.
Faizsiz finans sistemi oluşturmak için büyük çaba sarf ettiklerini kaydeden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Şu anda katılım bankalarımızın sistem içindeki ağırlığı çok arttı. 2002'de Türkiye'de yaklaşık 200 şubesi vardı, şu anda tam bin 200 şube var. Ne yapıyoruz şimdi ? Devleti de katılım bankacılığına sokuyoruz. Ziraat Bankası katılım şubesi inşallah 29 Mayıs'ta sayın Cumhurbaşkanımız'ın katılımıyla İstanbul'da faaliyetlerine başlayacak. Arkasından vakıf katılım, arkasından da halk katılım devreye girecek. Böylece faizli bankalarla değil de, faizsiz sistemle çalışmak isteyen vatandaşlarımız çok daha geniş bir imkan bulacak" dedi.

FOTOĞRAFLI