Fin-As Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı, strateji ve finans uzmanı Ali Serim, sosyal medya ve pazarlamayı birleştiren yatırımların kazandığını belirtti.

Fin-As Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı, Strateji ve Finans Uzmanı Ali Serim, büyük yatırımcı Türk şirketleri için önemli yatırım tavsiyelerinde bulundu. Serim, “Dünya bildiğimiz endüstrilerin dışında yeni alanlarda gelişiyorken, gelişmiş piyasalarda yatırımcılar bitcoin ve internet üzerinden ödemeler için geliştirilen Blockchain teknolojiler üzerine çalışan girişimcilere yatırım yapma yarışında. Ayrıca görülüyor ki hızla globalleşecek şirketler sosyal medya ve pazarlamayı birleştiren teknolojiler üzerine çalışanlar olacak” dedi.

Strateji ve Finans Uzmanı Serim’in 2018 için büyük yatırımcı Türk şirketlerine verdiği tavsiyeler şu şekilde: “Sosyal medya ve pazarlamayı birleştirebilen şirketler geliştirdikleri yazılımlarla kısa zamanda milyar dolarlık şirket değerlerine ulaşıyor. Cep telefonları ve tabletlerin hayatımızda kapladığı yer göz önüne alındığında mobil teknoloji geliştiren şirketlerin potansiyelinden hala bahsetmek mümkün. 3D baskı teknolojileri de yeni bir çığır açtı. Zira en büyük yatırımların önemli bir kısmını silikon vadisinde bu alanda çalışan şirketler almaya devam ediyor. Son olarak da drone teknolojisinin ticarileştirilmesi büyük ilgi çekiyor. Bazı şirketler bu teknoloji ile evlere kargo ve posta teslimatı yapacak bir sistem üzerinde çalışırken, inşaat, güvenlik ve tarım alanlarında kullanılabilecek dronelar üzerine yatırımlar yapılıyor. Türkiye’nin içinde olması gereken yarış da tam bu noktada ortaya çıkıyor. Programcılığı, teknoloji araştırma ve geliştirmeyi henüz ne yatırımcı ne de devlet tam anlamıyla bir fırsat olarak göremedi. Oysa ki bu yeni alanlarda geç kalmamak zorunda olduğumuz gerçeği bir yana muazzam bir potansiyelimiz var.”

İklim değişikliği ve yenilenebilir enerji konusunda çalışmaların yapılmasının faydaların tartışmaya mahal vermeyen bir konu olduğunu aktaran Serim, “Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Örneğin iklim değişikliği ve yenilenebilir enerji konusunda çalışmalar yapılmasının faydaları tartışmaya mahal vermeyen bir konudur. Kendi yerli arabamızı en yakın zamanda yapacağımızı diliyorum zira sektör geldiği noktada kendi kendine giden araba teknolojilerini konuşuyor. Benzinli motorların ortadan kalkacağı ve elektrikli motorların geleceğin piyasasına hakim olacağı bir dünya hazırlanıyor. Yine yatırım yapılması gereken başka bir konu olan siber güvenlikte büyük fırsatları barındıran bir konu. Geçen yıl bu alanda 400 milyar dolar harcandı. Türkiye mutlaka bu pastadan pay almalıdır. Ve son olarak organik gıdada yatırım yapanların önemli kazançlar elde edeceğini görüyoruz fakat bu yatırımların karlı olması için büyük ölçekli olması mecburiyeti var” diye konuştu.