KASTAMONU (AA) - Sağlık Muhabirleri Derneği (SMD) Genel Başkanı Yusuf Ziya Erarslan, SMD Kastamonu İl Temsilcisi olarak Anadolu Ajansı (AA) Kastamonu muhabiri Yusuf Çelik'in atandığını bildirdi.

Erarslan, yaptığı yazılı açıklamada, genel merkezi Ankara'da bulunan derneğin 2010'da kurulduğunu hatırlattı.

Sağlık haberciliğinin geliştirilmesi ve hak ettiği değere kavuşturulması için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Erarslan, şu ifadeleri kullandı:

"Çünkü sağlık muhabirliği, gazeteciliğin en özel ve en stratejik alanıdır. Birey ve toplum sağlığını ilgilendiren çok hassas bir yapıya sahip. Bu amaçlarla, ekibimizle böyle bir yola çıktık ve Ankara'da üye kaydımızı neredeyse tamamladık sayılır. İllerde de örgütlenmeye devam ediyoruz. SMD Yönetim Kurulu, derneğimizin yapılanması kapsamında AA Kastamonu muhabiri Yusuf Çelik'in  Kastamonu il temsilciliğine getirilmesini kararlaştırdı. Sempatik kişiliği, haberciliğe bakışı ve çalışmalarıyla meslektaşlarımızın takdirini toplayan genç kardeşimizi kutluyor, başarılarının daim olmasını temenni ediyorum."

Erarslan, Çelik'in sağlık haberciliği, sağlık habercileri ve dernek adına önemli çalışmalar yapacağına inancının tam olduğunu kaydetti.