Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman Parlamentosu Bundestag’da parlamenterlere yaptığı konuşmada, “Yunanistan’ın borç krizine hızlı bir çözüm beklememeleri gerektiğini” söyledi.
Alman Başbakan Merkel, bugün Brüksel’de devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek AB zirvesi öncesinde Alman parlamenterlere hitap etti. İki gün sürecek zirvede gündeme getirilecek belli başlı konuları özetleyen Merkel, bu çerçevede halen devam eden Ukrayna krizi nedeniyle Rusya’ya uygulanacak ekonomik yaptırımların uzatılması ve AB ile ABD arasında başlatılan Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) girişiminin de ele alınacağını dile getirdi.
Konuşmasının ilerleyen kısımlarında zirveye katılacak liderlerin aklına olacak ancak asıl zirvenin gündeminde yer almayacak olan Yunanistan ile uluslararası kreditörler arasındaki borç krizine değinen Merkel, parlamenterleri bu krize Brüksel’deki zirve sırasında veya önümüzdeki Pazartesi günü Berlin’i ziyaret edecek Yunan Başbakan Alexis Tsipras ile görüşmelerde çabuk bir çözüme ulaşılmasını beklememeleri konusunda uyardı.
Pazartesi günü yapılacak Tsipras ile gerçekleştirecekleri görüşmelere işaret eden Alman Başbakan, tartışmaların açık ve samimi olacağını düşündüğünü ifade etti. “Detaylı olarak konuşmaya ve tartışmaya vaktimiz olacak” diyen Merkel, Almanya ve uluslararası toplumun diğer üyelerinin Yunanistan’a yardım etmeye hazır olduğunu kaydederken, Atina yönetiminin de, varılan anlaşmanın kendi tarafına ait koşullarını, ileriki bir zamanda daha fazla yardıma muhtaç kalmamak amacıyla yerine getirmesi gerektiğine dikkat çekti.