Antalya Devlet Opera ve Balesi Topluluğu, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Van’da konser verdi.
Van Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün daveti üzerine kente gelen Antalya Devlet Opera ve Balesi Topluluğu, Van halkına ‘Türk Bestecileri Konseri’ni verdi. Sanat Çadırı’nda düzenlenen konsere yöre halkı büyük ilgi gösterdi. Konserin ardından bir açıklamada bulunan Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, bu tür organizasyonların Van’da izleyicisinin olduğunu belirtti. Van’ın sosyal ve kültürel anlamda tanıtımı için bu tur etkinliklerin önemli olduğunu ifade eden Aktuğ, “Van’ın sesini yansıtmak amacıyla Antalya Devlet Opera ve Balesi Topluluğu’nu ilimize davet ettik. Onlarda bu davetimizi kırmayarak ilimizde güzel bir konser verdiler. Gerek onlar açısından gerekse yöre halkı açısından güzel bir konser oldu. Amacımız bu tür organizasyonlar düzenleyerek ilimizi en güzel şekilde tanıtmaktır” dedi.
Antalya Devlet Opera ve Balesi Topluluğu’nun Van’a ve Van halkına hayran kaldığını da ifade eden Aktuğ, “Misafirlerimiz her anlamda çok memnun kaldılar ve gittikleri her yerde Van’ı ve Van halkını anlatacaklarını söylediler. Ayrıca daha kalabalık bir toplulukla Van’a gelmek istediklerini söylediler. Bizde opera ve balenin de aralarında yer aldığı daha kalabalık bir toplulukla Van Kalesi’nde bir konser düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımızı başlattık. Umarım en kısa zamanda Van Kalesi’nde bu konserimizi yaparız” şeklinde konuştu.
Antalya Devlet Opera ve Balesi Topluluğu ise, Van’ı ve Van halkını çok sevdiklerini belirterek, tekrar Van’a gelmek istediklerini söylediler.
Topluluk daha sonra Van’ın tarihi yerlerini gezerek ilden ayrıldı.