Iğdır’da kümese girmeye çalışırken Hint horozu tarafından yaralanan kızıl şahin doğaya bırakıldı.
Iğdır merkeze bağlı Enginalan köyünde Aykut Kalem’e (25) ait evin bahçesindeki Hint horozu, kümesteki civcivleri yemek isteyen kızıl şahini gaga darbeleriyle yaralamıştı. Başından yaralanan kızıl şahin, kümes sahibi Aykut Kalem tarafından kurtarılarak, Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü Av ve Yaban Hayatı ekiplerine teslim edildi. Yaralı kızıl şahin, burada yetkililerin yaptığı ilk müdahalenin ardından Kars Kafkas Üniversitesi Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderildi. Burada tedavisi tamamlan kızıl şahin, Iğdır’ın Melekli beldesi mevkiinde doğa bırakıldı.
Tedavisi tamamlanan kızıl şahinin doğaya bırakılması için yapılan programa; Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu’nun yanı sıra Hint horozu sahibi Aykut Kalem de katıldı. Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, geçtiğimiz günlerde horozla girdiği kavga sonucu yaralanan kızıl şahinin iyileştiğini, şimdi ise doğaya bırakacaklarını söyledi. Türkoğlu, “Dayak yiyen kuşumuzun kafasından oluşan yara iyileşti. Aykut Kalem’i duyarlılığından dolayı kutluyoruz” dedi
Kızıl şahini horozunun hışmından kurtardıktan sonra iyilileşip doğaya salınmasını temenni ettiği söyleyen Aykut Kalem ise, “Şu anda mutluyum. Kuş iyileşmiş, şimdi doğaya salınacak. Horuzumla girdiği savaşta yaralanması üzmüştü bizi, şimdi iyileşmesi çok sevindirici” diye konuştu.