Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan sinema oyuncusu Hüseyin Erol Alkaya (69) yaşadığı sefil hayat nedeniyle bakımsız ve gıdasız kalınca Reyhanlı Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Ünlü sanatçılarla çeşitli filmlerde oynayan ve sanat camiasında Hakan Bahadır olarak bilinen Hüseyin Erol Alkaya, devletten üç ayda aldığı özürlü maaşı bin lirayla yaşamını sürdürüyor.
Ressamlık yapan ancak çekmekte olduğu böbrek rahatsızlığı nedeniyle çalışamayan Alkaya, 13 yıldır sefalet içinde yaşadığını söyledi. Yetersiz beslenme ve bakımsızlıktan dolayı hayatının son üç ayında karnını çay ve simitle doyuran Alkaya, çekmekte olduğu böbrek rahatsızlığı nedeniyle sürekli diyalize girerken, bu defa da akciğerinde ödem oluşunca hastanelik oldu.
Kaldırıldığı Reyhanlı Devlet Hastanesi’nde kendisine çok iyi bakıldığını söyleyen Alkaya, yapılan tedavilerin olumlu sonuç verdiğini, kısa sürede dahiliye servisinden de çıkacağını umut ettiğini belirtti. Aldığı engelli maaşı ile elektrik faturasını ödeyince çay ve simitle karnını doyurduğunu anlatan
Alkaya, "Yetersiz beslenme yüzünden bir anda rahatsızlanıp düştüm. Yetersiz beslenme nedeniyle akciğerimde ödem oluşmuş. Yaklaşık 18 gündür Reyhanlı Devlet Hastanesinde yoğun bakımdayım. Şimdi biraz daha iyiyim. Dahiliye servisinde tedavime devam ediliyor. İyileşip taburcu edilince asıl sefil hayatım o zaman başlayacak” dedi.
İlk defa bir dizi için teklif aldığını söyleyen Alkaya, buna sağlığının elvermediğini belirtti
Reyhanlı Kaymakamı Dr. Yusuf Güler’in Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan kendisine ayni yardımlarda bulunduğunu kaydeden Alkaya, son günlerde yardım talebinde bulunmaya utandığını sözlerine ekledi.