SAMSUNLU PİYADE UZMAN ÇAVUŞ MUSTAFA YILDIZ ŞEHİT OLDU

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyinde sürdürülmekte olan Pençe- Kilit Harekatında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan taciz atışı sonucunda yaralanan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Yıldız olay yerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

MUSTAFA YILDIZ'A SON GÖREV

Şehit Yıldız'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Oymaağaç Mahallesi'ndeki babaevine getirilerek helallik alındı. Cenaze, daha sonra askerlerin omuzlarında taşınarak mahalle meydandaki alana götürüldü.

TERÖRE LANET YAĞDI

Cenaze öncesinde tabutun başına gelen Yıldız'ın kız kardeşi Havva Yıldız, teröre lanet ederek, "Kardeşim şehit oldu, bayraklara sarıldı da gidiyor. Siz leşsiniz, leş. Kanını yerde bırakmadı, sizi öldürdü de gitti. Kahrı perişan olun" dedi. 

"ASLA AĞLAMAYACAĞIM"

Anne Zübeyde Yıldız ise, "Karagözlü yavrum, gurur duyuyorum seninle. Ağlamayacağım, asla ağlamayacağım. Gerekirse ben de gidip şehit olacağım.  Gerekirse ben de gidip şehit olacağım.  Eşimi, kızımı da göndereceğim” diyerek ağıt yaktı

İl Müftüsü Seyfullah Çakır'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, bir müddet top arabasıyla taşındıktan sonra Oymaağaç Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenaze törenine şehidin babası Ali, annesi Zübeyde, kız kardeşi Havva, erkek kardeşi Yasin Yıldız'ın yanı sıra Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi Zülkif Dağlı, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta ile milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Haber Kaynak: Emre Öncel

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.