Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesinin milli eğitim camiasına yönelik salı akşamları icra edilen sohbetine konuk oldu.
Programa Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın yanı sıra, Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç, Ensar Vakfı Başkanı Arif Çeler, İş-Kur Müdürü Salim Eroğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş, Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Okur, Şehzadeler ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sebahattin Yurt, Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Şube müdürü Murat Kaya, CBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç Dr Kamil Şirin, Maarif Müfettişleri Başkanı Ayhan Demir, Maarif müfettişi Miktat Kara, bazı okul müdürleri, STK temsilcileri, Eğitim Bir-Sen ve İlim Yayma Cemiyeti yönetim kurulu üyeleri katıldı. Katılımın yoğun olduğu sohbet son derece samimi bir ortamda gerçekleşti.
Vali Bektaş, ülkenin dört bir yerinden ve her kesimden insanın Manisa’ya gelip özellikle de böyle bir ilim çatısının altında toplanmasının Manisa’nın birlik beraberlik ve kardeşliğinin tesisi açısından son derece önemli olduğunu ve bu buluşmaların Manisa’yı bir gül bahçesine çevirebileceğini ifade etti. Samimi bir ortamda geçen programda Vali Bektaş İmam Hatip Liselerinin dünü, bugünü ve geleceği hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kendisinin yurtdışı seyahatlerinden edindiği izlenimleri aktarırken Türklerin dünya mazlumlarının umudu olduğunu ifade eden Vali Bektaş, devletimizin çok güçlü olduğunu ve dünyanın birçok ülkesinde ekonomik ve sosyal krizler yaşanırken Türkiye’nin müspet her alanda rekor üstüne rekorlar kırmasının bunun en bariz göstergesi olduğunu vurguladı. Özellikle insanları eğitmek gibi kutsal bir görevi üstlenmiş olan öğretmenlerin dokunulmadık gönül, ulaşmadık aile bırakmaması gerektiğini söyleyen Vali Bektaş, “Eğer insanımızı en iyi şekilde eğitebilirsek bu durum sosyal yapımızı daha güçlü kılacak. Böylelikle de uluslar arası arenada ülkemizin daha güçlü ve lider ülke olacak. Dünya mazlumlarının umutlarının mutluluğa dönüşmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
Sivil toplum kuruluşlarının da önemine değinen Vali Bektaş, STK’ların mesai kavramı gözetmeksizin gönüllülük esasına göre çalışmasının önemine vurgu yaparak İlim Yayma Cemiyeti, Memur-Sen ve Ensar Vakfı gibi toplumun her kesimini kucaklayan STK’ların desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Sohbet bitiminde Cemiyette bulunan ve İlim Yayma Cemiyeti bünyesinde ikamet eden İmam Hatip Lisesi Hafız öğrencilerle bir müddet özel sohbet eden Vali Bektaş iyi dilek ve temennilerle dernekten ayrıldı.