Tepebaşı Belediyesi Belde Evleri, dayanışmanın ve paylaşmanın merkezi olmaya devam ediyor.
Yapılan açıklamaya göre; Tepebaşı bölgesinde yaşayan vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek, talep ve şikâyetlerini yerine getirebilmek adına mahallelerde oluşturulan belde evleri, açılan kurslar, gerçekleştirilen sosyal yardımlar ve kültürel faaliyetler ile kent yaşayanlarının buluşma noktası haline geliyor.
Tepebaşı’nın her mahallesine eşit hizmet verme konusunda gösterilen hassasiyetin bir ürünü olarak, özellikle kent merkezine görece uzak olan Çukurhisar, Aşağı Söğütönü, Muttalip ve Gündüzler belde evlerinde pek çok kurs ve eğitim gerçekleştiriliyor. Gerçekleştirilen düzenleme ve yenileme çalışmaları ile merkezlerin kapasiteleri yükselirken, örgü, giyim, ev mefruşatı, aerobik, İngilizce, almanca, tekvando, halk oyunları, gitar, drama, satranç, bilgisayar kursu, etüt dersleri, diksiyon, 3-5 yaş oyun grup çalışmaları, kuaförlük kursu, evde hasta ve yaşlı bakımı kursu ve ata modeli uçak kursları ile her yaştan yurttaşa ulaşılıyor.
Belde evlerinden her yıl, genç, yaşlı, kadın, erkek, binlere yurttaş farklı kursta meslek edindirme, eğitim, hobi, spor, müzik kurslarından ücretsiz olarak düzenli hizmet alırken, kurslar sonucunda kursiyerlere milli eğitim onaylı sertifika veriliyor.