Şükrü BULUT/GÜMÜŞHANE, () - GÜMÜŞHANE'de, Belediye hizmet binası yanına çorba çeşmesi kuruldu. Musluğundan sıcak çorba akan çeşme büyük ilgi gördü.
Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü etkinlikleri sırasında, 15 Şubat'ta açılışı yapılan çorba çeşmesi beklenenin üzerinde ilgi gördü. Halen sadece Salı ve Cuma günleri musluğundan sıcak çorba akan çeşmede isteyenler için ekmek de bulunduruluyor.
Sıcak çorba ikramının ilk aşamada salı ve cuma günleri sabah 06.00- 09.00 saatleri arasında yapılacağını söyleyen Belediye Başkanı AK Paritili Ercan Çimen, "Sabah erken saatlerde evlerinden kahvaltı edemeden çıkan vatandaşlarımıza küçük bir ikramda bulunmayı amaçladık. Gelen taleplere göre gün sayısını artırmayı planladık" dedi, çorba çeşmesinin yapımına destek veren İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'a teşekkür etti.
Bu arada, çorba çeşmesine gelenlerin sayısının her geçen gün arttığı gözlendi. Hava sıcaklıklarının iyice azaldığı Gümüşhane’de sabah soğuğunda işe ve okula gitmek için evlerinden çıkıp çorba içmek için çeşme başında toplananlar giderek artmaya başladı. Halen mercimek çorbası ikramı yapılan çeşmede gelen taleplere göre değişik çorba türlerinin de ikram edilebileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI