Erzurum İl Müftü vekili Celal Büyük, çeşitli temaslarda bulunmak ve Kur’an Kurslarında yürütülen din eğitimi faaliyetlerini yerinde görmek maksadıyla Oltu ilçesini ziyaret etti.
Oltu’ya gelişinde önce ilçe müftülüğünü ziyaret eden Büyük, burada yetkililerden Oltu’da yürütülen din hizmeti ve din eğitimi faaliyetleri hakkında bilgi aldıktan sonra ilçede eğitim-öğretime devam eden kuran kurslarını ziyaret etti. Kur’ân kursu ziyaretlerinden sonra Ayşe Ana Yatılı Kur’ân kursuna geçen İl Müftü Vekili Büyük, burada Kur’an Kursu öğreticileri ile bir araya geldi. Toplumun dini açıdan bilinçlenmesi bakımından Kur’an kurslarının önemli bir görev ifa ettiğini söyleyen Büyük: “ Kuran kurslarımızda sizler vasıtasıyla insanlarımıza başta Kur’ân- i kerim olmak üzere temel dini bilgiler öğretilmektedir. Böylece Kur’ân kurslarımız bir taraftan halkımıza kuran öğretirken diğer taraftan hem bu dünyada hem de ahrette mutluluğumuzu kazandıracak hususlar anlatılmaktadır. Yapmış olduğumuz bu ulvi çalışmanın başarılı olabilmesi adanmışlıktan ve fedakârlıktan geçer. Sorunlarımızı, problemlerimizi konuşacağız ve ortadan kaldıracağız. Zihnimizi ve bütün gayretimizi insanımızın dini açıdan bilinçlendirilmesi noktasında meşgul edeceğiz.” dedi.
Kuran Kursu öğreticisinde bulunması gereken vasıflar ve vazifelerini yaparken dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda da tavsiyelerde bulunan Büyük, öğreticilerin sorunlarını da dinledi ve çözüme kavuşturulması hususunda gereken desteğin sağlanacağını söyledi.