ERCAN ATA - ANKARA /

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay ve yönetimi, aldığı kararla Türk spor tarihine geçtiler.

Federasyon, Türkiye Buz Hokeyi Süper Lig'inde mücadele eden takımlara ilginç bir yasak getirdi. Takımda milli sporcusu fazla olan ve Süper Lig'de mücadele eden kulüplere, yabancı transfer yasağı koydu. Geçmiş yönetimler ve daha önce yayınlanan lig statülerinde böyle bir kararın olmaması ise dikkat çekti.

Türkiye Buz Hokeyi federasyon başkanlığına kısa bir süre önce seçilen Bülent Akay'ın 2014 - 2015 Sezonu Erkekler Süper Lig Statüsü ile ilgili aldığı karar yeni farkedildi. Federasyon yönetimi icra kurulu ile alınan kararı, federasyonun resmi internet sitesinde yayınlandı.

FAZLA MİLLİ YASAĞI

Takımda fazla milli sporcusu bulunan kulüpler, yabancı getirme konusunda federasyonun getirdiği yasağa ilk etapta tepki göstermediler. Lig devam ederken Erzurum B.Ş.Belediyesi Lig'den çekildi. Zeytinburnu, İzmir B.Ş. Belediyesi ve Koç Üniversitesi ise lige devam etti. Ancak bu takımlardan İzmir B.Ş.Belediye takımında 9 milli, Zeytinburnu'nda ise 4 milli sporcu var. Lig başlayınca Zeytinburnu milli sporcusunun azlığından dolayı sürekli yabancı transferi yapması fazla milli sporcusu bulunan kulüplerin tepkisine neden oldu.

İşte federasyonun resmi internet sitesinde yayınladığı karar:

2014 - 2015 Sezonu Erkekler Süper Lig Statüsü

TANIMLAR

Bu Statüde geçen;

TBHF : Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunu,

GMT : Genel Müsabaka Talimatını,

Süper Lig : 2014-2015 Sezonu Erkekler Süper Ligini, ifade eder.

ESAS HÜKÜMLER 1-6 arası Milli Sporcusu bulunan takımlar, 5 yabancı sporcu

7 Milli Sporcusu bulunan takımlar, 4 yabancı sporcu

8 Milli Sporcusu bulunan takımlar, 3 yabancı sporcu

9 Milli Sporcusu bulunan takımlar, 2 yabancı sporcu

10 Milli Sporcusu bulunan takımlar, 1 yabancı sporcu Maç kadrosunda bulundurabilecek. Aynı anda sahada 2 (İKİ) yabancı oyuncu oynayabilecektir.