Kudüs’teki El Cezire ofislerini kapatma kararı alan İsrail’i kınayan El Cezire televizyonu çalışanları, Gazze’de, protesto gösterisi düzenledi.

Gazze’de, El Cezire televizyonu çalışanları, İsrail’in Kudüs’teki El Cezire ofisini kapatma kararını kınadı. El Cezire, İsrail’in suçlamalarını kabul etmeyeceğini belirterek, Filistin haberlerini aynı şekilde yayınlayacaklarını bildirdi. Hamas’a bağlı Hükümet Enformasyon Ofisi tarafından düzenlenen gösteriye gazeteciler, yazarlar destek için katıldı. El Cezire televizyonun Gazze’deki ofisi önünde bir araya gelenler “El Cezire ile dayanışma içindeyiz” yazılı dövizler taşıdı. Hükümet Enformasyon Ofisi Müdürü Selame Maruf yaptığı konuşmada, “Basın özgürlüğüne ve El Cezire kanalına destek vermek için buradayız” dedi.

El Cezire Gazze Ofisi Müdürü Vail ed-Dehduh, “İsrail, aldığı bu kararla başta düşünce ve ifade özgürlüğü olmak üzere uluslararası sözleşmelerde yer alan insan haklarını ihlal ediyor” şeklinde konuştu.

Vail ed-Dehduh ayrıca, Kudüs ofisinin kapatılmasının televizyonun çalışmalarını ve politikalarını etkilemeyeceğini vurguladı. Gazeteci Heba Akkila, “Kararın özgürlüğe karşı bir haksızlık ve saldırı olduğunu görüyoruz. Gerçeğin dünyanın her yerine ulaşmasını engellemeye çalışan haksız bir karar olarak görüyoruz” diye konuştu.