Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde ilçe Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 68. Verem Savaşı ve Propaganda Haftası dolayısıyla bilgilendirme standı açıldı.
4-10 Ocak tarihlerini kapsayan hafta nedeniyle Hükümet Konağı önünde açılan stantta Kelkit Toplum Sağlığı Merkezi sağlık personeli tarafından vatandaşlara Verem Hastalığı hakkında bilgilendirme yapılarak broşür dağıtıldı.
Kelkit Toplum Sağlı Merkezi Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Semra Demir yaptığı açıklamada verem hastalığının halk arasında ’İnce Hastalık’ olarak ta bilinen bulaşıcı bir hastalık olduğunu belirterek, verem hastalığının kalıtsal değil bulaşıcı bir hastalık olduğuna vurgu yaptı.
Veremsiz bir Türkiye için, ilaçların gözetim altında içilmesi, çocukların BCG aşısı yapılması gerektiğini vurgulayan Demir, “Teşhis ve tedavisi ücretsizdir. Tedavisi standart olup, her ülke, şehir, hastane ve dispanserlerde aynı şekilde yapılmaktadır. Hastanın ilaçlarını içtiğinden emin olmak için her doz ilacı bir sağlık personelinin gözetiminde veya dispanser hekiminin tayin edeceği bir kişi tarafından gözetim altında içirilmesi gerekmektedir.” dedi.