Avrupa Turu Final Serisi’nin açılış turnuvası olma özelliği taşıyan Turkish Airlines Open’ın ilk gününe Güney Afrikalı Jaco Van Zyl damga vurdu. Avrupa Turu’nda daha önce hiçbir başarısı bulunmayan oyuncu ilk gün Montgomerie Maxx Royal’de-11 oynayarak saha rekoru kırdı ve liderliğe yerleşti. Rory McIlroy günü-5 ile bitirdi.
Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi’nde bulunan Montgomerie Maxx Royal Sahası’nda düzenlenen Turkish Airlines Open’ın ilk gününü Güney Afrikalı Jaco Van Zyl ilk sırada tamamladı. Avrupa Turu Final Serisi kapsamında düzenlenen, 7 milyon dolar toplam ödüllü turnuvanın ilk gününü 61 vuruşla (-11) tamamlayan 36 yaşındaki oyuncu saha rekoru kırarak liderliğe yerleşti. Daha önceki rekor 2013 yılındaki Turkish Airlines Open’ın üçüncü raundunu 62 ile bitiren Fransız Raphael Jacquelin’e aitti.
Belek’te güzel ve güneşli bir günde başlayan turnuvanın ilk günü sahaya çıkan 78 oyuncudan 42’si sahaya eksi skorlarla döndü. Mücadeleye 10. çukurda başlayan İngiliz oyuncu Tyrell Hatton ilk iki çukuru birdie ve eagle ile geçince -3 ile liderliğe yerleşti. İlk gün ilk grupta sahaya çıkan oyunculardan İspanyol Rafa Cabrera Bello ilk dokuzda yaptığı beş birdie ile uzun süre liderlikte kaldı. İngiliz oyuncu Chris Wood, ilk dokuzdaki beş birdie’ye, ikinci dokuzda bir de eagle ekleyince -6 ile liderliğe yükseldi. Turkish Airlines Open’da üçüncü kez boy gösteren Lee Westwood ilk 13 çukurda sekiz birdie yaparak günün sonuna doğru skor tabelasının zirvesine yerleşti. Ancak Montgomerie Maxx Royal’de ilk günün yıldızı 36 yaşındaki Jaco Van Zyl oldu. İlk dokuzu dört birdie ile bitiren Güney Afrikalı oyuncu 11. çukurda yaptığı eagle ile liderliğe ortak oldu. Son 7 çukurda beş birdie’ye daha imza atan Van Zyl saha rekoru kırdığı günü lider olarak tamamladı.
Race to Dubai sıralamasında ilk sırada bulunan ve Turkish Airlines Open’da ilk raundunu oynayan Rory McIlroy, ilk günü -5 ile tamamladı. Geçen yılın ikincisi İngiliz Ian Poulter da toplamda -3 ile zirve iddiasını sürdürdü. Turnuvada boy gösteren üç Türk oyuncudan en başarılı sonucu günü +1 ile bitiren Ali Altuntaş elde etti. 13. çukurda eagle yaparak bir ilki gerçekleştiren ve üç çukurda da birdie yapan 19 yaşındaki milli oyuncu, 1 ve 17. çukurda yaptığı double bogey’ler nedeniyle günü istediği yerde bitiremedi.
CUMHURİYET COŞKUSU
Montgomerie Maxx Royal Sahası’nda ilk günün sonunda 18. çukurun green’in de Cumhuriyet Bayramı kutlaması yapıldı. Turnuvada mücadele eden Türk oyuncular Ediz Kemaloğlu, Serkan Akarsu ve Ali Altuntaş seyircilerle birlikte 10. Yıl Marşı söyledi ve özel olarak hazırlanan Ay-Yıldız desenli pastayı kesti. Töreni izleyen seyircilere de Türk bayrağı dağıtıldı.
Turkish Airlines Open’ın ikinci raundu 1 ve 10. çukurlardan saat 10.45’teki çıkışlarla başlayacak. Turnuvanın ikinci günü sonunda final turlarına yükselecek 60 oyuncu da belirlenecek.