SİNOP (AA) - Vali Yasemin Özata Çetinkaya tarafından, Sinop Üniversite'si Ahmet Muhip Dranas uygulama otelinde turizm konulu toplantı düzenledi. 

Emekli Vali Enis Yeter'in konuşmacı olarak katıldığı toplantıya, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Temel Çetinkaya, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Doğa Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Oğuz Beyazıt, Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melih Görgün, Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Fahri Bostan, Sinop'ta işletmesi bulunan otel, tur ve restoran sahipleri katıldı.

Vali Çetinkaya, konuşmasında şunları dile getirdi:

"Enis bey görevimde başarılar dilemek ve iyi dileklerini aktarmak için beni aradığında kendisini turizm konusundaki tecrübelerinden faydalanabilmek için ilimize davet ettim. Bizim meslekte tecrübe oldukça önemlidir ve Enis bey de yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle bu konuda oldukça önemli bir kişi. Zaman zaman kendisinin turizm konusundaki fikirlerinden faydalanıyorum. Şimdiye kadar Balatlar Kilisesi, Sinop Tarihi Cezaevi gibi Sinop'a ait tarihi yapıları beraber gezdik. Eko turizm konusu ile ilgili neler yapılabileceğini görüşebilmek için bazı köylerimizi ziyaret edeceğiz. İlimiz turizminin gelişmesi için oldukça önemli olduğuna inandığım bu toplantıları devam ettirmek istiyorum."

Emekli Vali Yeter, "Kentsel Koruma ve Turizm konulu Kastamonu Örneği" başlıklı bir sunum gerçekleştirerek, kendisinin Kastamonu Valiliği döneminde ile kazandırmış olduğu tarihi yapıları ve turizme yönelik çalışmaları nasıl yürüttüğü konusundaki deneyimlerini paylaştı.

Belediye Başkanı Baki Ergül ise "Sinop Turizm ile son 10 yılda tanıştı. İl olarak turizm ile ilgili yaşadığımız sıkıntıları aşacağımız inancındayım. Finansal olarak zengin bir il değiliz, sermaye birikimimiz ise oldukça az buna karşılık beklentimiz oldukça yüksek. Turizm ile yeni tanışıyor olmamızdan kaynaklı bilgi eksiklerimiz var ancak bunların büyük bir bölümünü aşmayı başardık ve çalışmaya devam ediyoruz" dedi.