AK Parti Trabzon İl Başkanlığı’nın organizasyonu çerçevesinde AK Parti’den Milletvekili aday adayı olan 49 isim basınla buluştu.
Trabzon’da bir otelde yapılan organizasyonda aday adayları toplu fotoğraf verirken, İl Başkanı Haydar Revi, yaptığı konuşmada Trabzon’daki 6 milletvekilinin tamamını almak olduğunu söyledi. Revi, 7 Haziran seçimlerine hazır olduklarını dile getirerek “Aday adaylarımızla bir araya geldiğimiz bir toplantı. Seçime yaklaşık 90 gün kaldı. Bundan sonra da inşallah sık sık bir araya geleceğiz. Bu katılımı her zaman göstermenizi bekliyoruz. Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi ilimizde de temayül yoklaması yapıldı. Temayül yoklamasına çok ilgi gösterildi. Temayül yoklamasını yüzde 87’lik bir katılımla olgun bir havada gerçekleştirdik. En küçük bir sıkıntı yaşamadık. Temayül yoklamasında şimdiden 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlere hazır olduğumuzu teşkilat mensuplarımızın sandığa sahip çıktığını ve dinamik bir yapıya sahip olduğunu göstermiştir” dedi.
Gazetecilerin temayül yoklamasında aday adaylarından Şeref Malkoç’un isminin öne çıkması şeklindeki soruya Malkoç, ”Temayyülle ilgili olarak genel merkezimizin koyduğu kurallar çok açık. Bunlar genel merkezde değerlendirilecek. Ancak maalesef basına intikal eden bazı bilgiler var. Türkiye’de birkaç ilde oldu bir tanesi de Trabzon. Bunu kim yaptı neden yaptı genel merkezimiz bunu araştıracak. Bu açıdan genel merkezin koyduğu kurallara hepimiz uymak zorundayız. Bununla ilgili yorum yapmak doğru değil. Burada önemli olan Türkiye’nin bir mücadelesi var. İçimizde 6 aday aday arkadaşımız sıralamaya girecektir. İnşallah 6 milletvekili çıkacaktır. Türkiye genelinde bakanlar olacak evet bunlar önemlidir. Hepsinden önemlisi Türkiye’nin birliğidir, beraberliğidir, güçlenmesidir. Bu açıdan bunun dışındakileri teferruat sayıyorum. Şahsen ben yeni Türkiye davasına zerre kadar katkıda olursam benim için en büyük bahtiyarlıktır” diye konuştu.
Aday adaylarından Eyüp Aşık da konuyla ilgili yaptığı açıklamada sitemini dile getirerek, "Trabzon’un her ilçesinde her köşesinde muhakkak imzamı taşıyan birkaç eser var. Büyük hizmetlerim var, ayrıca her köşede her köyde dostlarım var. 10 yıl dinlendim, yeniden uygun görülürse kabul görürse tekrar başlarım dedim. Temayülle ilgili benim bir sitemim var. Benim 30 yıllık bir siyasi tecrübem var. 30 yıllık siyasi hayatımda defalarca kongreler ön seçimler yaşadım. Bir şeyi gördüm; hile yapan iflah olmamıştır. Yanlış şeylere tenezzül edenler hiç doğru bulmamıştır” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından aday adayları bir araya gelerek fotoğraf çektirdi.