Antalya'nın Manavgat ilçesi Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut’un daveti üzerine ilçeye gelen 5 kişilik Irak Türkmen Cephesi (ITC) heyeti, ziyaretlerini sürdürüyor.

Erbil Milletvekili Aydın Maruf Selim ve beraberindeki heyet, Evrenseki Kültür Evi'ni ziyaret etti. Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut ve Kültürevi Müdürü Rukiye Barut, heyete Kültürevi hakkında bilgi verdi. Kültürevi ziyaretinin ardından Erbil Milletvekili Aydın Maruf Selim, Gıda Kongresi'ne katılmak üzere Manavgat’a gelen TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Ak Parti İstanbul Milletvekilli İbrahim Yiğit, Komisyon üyeleri Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Kars Milletvekili Yunus Kılıç ve Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ile ortak basın açıklamasında bulundu.

Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, Irak Türkmen Cephesi milletvekili ve heyetinin Manavgat’ta beş günlük programları olduğunu belirterek "Program çerçevesinde sivil toplum kuruluşları ve siyasilerle görüşmelerde bulunacaklar. Önlerinde Erbil vilayet seçimi var. Seçim öncesi Manavgat’ta moral depolamaya geldiler. Soydaşlarımızı burada ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Ak Parti milletvekillerimize ayrıca Evrenseki Kültürevi'ni ziyaretleri ve toplantımıza katıldıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

İstanbul Milletvekilli İbrahim Yiğit ise, Irak’ta bulunan Türkmenlerin her zaman yanında olduklarını belirterek şunları söyledi: "Kardeş olarak kabul ettiğimiz Türkmenlerin her zaman yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Erbil milletvekilimize çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca, Erbil vilayet seçimlerinde de başarılar diliyorum."

Erbil Milletvekili Aydın Maruf Selim de, Osmanlı’nın bölgeden çekilmesinden sonra Iraklı Türkmenlerin büyük bir baskıya maruz kaldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kültür varlığımız, siyasi varlığımız yok edilmeye çalışıldı. Bugün de bu baskılar devam etmektedir. Son zamanlarda Türkiye ile Ankara ile yapılan görüşmeler bizim için olumlu adımlar oldu. Zaten Türkiye'nin Kuzey Irak ile ilişkileri önceden beri iyiydi. Bu ilişkilerin devam etmesi hem Kuzey Irak’ta yaşayan Türkmenler için hem tüm Iraklı Türkmenler için olumlu bir adımdır. Biz bunu destekliyoruz."

Iraklı Türkmenlerin bağı olan Türkiye’ye gelip gitmelerinin çok önemli olduğunun altını çizen Selim, sözlerine şöyle devam etti: "Bizim Antalya’da, Türkiye’de olmamız Iraklı Türkmenler için çok önemlidir. Moral kaynağıdır. Türk basınında, Türk makamlarında Türkmenler için bir konuşma yapıldığı zaman bizim için bir moral kaynağı, bir manevi güç oluyor. O yüzden biz her zaman Türkiye’nin desteğine ihtiyacımız var. Önceden olduğu gibi bugün de bu desteklerin devamını istiyoruz."

Erbil’de geçen 21 Eylül’de seçim yapıldığını hatırlatan Selim, şunları söyledi: "Irak Türkmen Cephesi olarak ilk defa orada seçime katıldık. İlk tecrübemiz olan bu seçimlerde Erbil’de beş sandalyeden bir sandalyeyi kazandık. İnşallah biz Türkmen adına bölgede olan Meclis'te Türkmenlerin haklarını elimizden geldiği kadar koruyacağız ve onlara destek olacağız. Bu seçime katılmamızın en önemli özelliği de, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuzey Irak ile ilişkilerinin olumlu, iyi olmasının bir parçasıdır."

Toplantının ardından Evrenseki Belediyesi tarafından günün anısına Ak Parti Milletvekilleri ve Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut tarafından, Erbil Milletvekili Aydın Maruf Selim ve heyete plaket ve vazo hediye edildi.