İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen “İstanbul Lale Festivali” kapsamında süslenen Emirgan Korusu, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı. Ziyaretçiler lalelerle birlikte çektikleri fotoğrafları sosyal paylaşım sitesine koymayı ihmal etmedi.
’İstanbul Lalesiyle Buluşuyor’ temasıyla 2005 yılında başlayan İstanbul Lale Festivali’nin bu yıl 10’uncusu düzenlendi. Festival kapsamında 30 milyon lale İstanbul’un çeşitli yerlerine ekilerek yerli ve yabancı ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Yerli ve yabancı birçok turistin İstanbul’a akın etmesini sağlayan festival, amatör ve profesyonel birçok fotoğrafçılarında ilgi odağı oldu.
Emirgan korusunu gezmek için gelen vatandaşlar lalelerle birlikte fotoğraf ve selfie çekilerek sosyal paylaşım sitesine koymayı ihmal etmedi. Lalelerin arasına geçerek fotoğraf çekinen vatandaşlar Emirgan Korusunda çalınan müziklerle dans eden vatandaşlar güneşli havanın tadını çıkardı. Gazetecilerin röportaj yapmak istediği Selma Aydoğan lalelerle ilgili soru sorulması üzerine ‘Lale Devri’ şarkısını söylemesi neşeli dakikaların yaşanmasına neden oldu.
Tuzla’dan Emirgan Korusuna gezmeye gelen Sadiye Zeynep Sezer, “Biz geçen hafta gelmek istedik, ama hava şartlarından dolayı gelemedik. Bize bu bir hafta çok zor geçti. Bu güzelliği herkesin görmesi lazım sadece Tuzla’ dan gelmek yetmiyor, burada başka şehirlerden gelenlerde çok var. Keşke her yer böyle olsa, hem manzara, hem laleler çok güzel bir ortam” dedi.
Melis Çevik isimli ziyaretçi ise “Laleler çok güzel ve biz de sürekli fotoğraf çektiriyoruz. Bu fotoğrafları sosyal medyada paylaşıyoruz. Burası çok güzel” ifadelerini kullandı.
Arkadaşları ve torunları ile Emirgan Korusuna gelen Selma Aydoğan, “Bütün güzellikler burada, deniz, doğa, laleler, boğaz ve arkadaşlar hepsi birlikte” diyerek mutluluğunu dile getirdi.