İstanbul’da bir halk otobüsünde seyahat ederken şortlu olduğu gerekçesiyle saldırıya uğrayan hemşire Ayşegül Terzi’nin avukatı Bahar Ünlüer Öztürk, savcılığa Terzi’nin saldırı sonrası ruhsal durumuna dair rapor sundu.
21 Eylül’de İstanbul Tıp Fakültesi, Adli Tıp Anabilim Dalı’ndan iki profesörün de bulunduğu 6 kişilik uzman heyeti tarafından verilen rapora göre Terzi’nin bedeninde fiziki travma bulgusu olarak birden çok sayıda künt travmatik yaralanmalar saptandı. Ayrıntılı ruhsal durum muayenesinde ise maruz kaldığı olaya bağlı olarak belleğinde olay ve sonrası ile ilgili yer yer amneziler, algısında flashbackler, düşünce içeriğinde olayla ilgili rahatsız edici düşünceler, anksiyete temalı düşünceler, olayla ilgili olarak yer yer kaçınmalar, aşırı uyarılmışlık ve yeniden yaşantılama şeklindeki travma bulguları ile “Akut Stres Bozukluğu” tespit edildi. 

‘Tedavisi zaruri’

Raporda, durumun hayati tehlike oluşturmadığı ancak mağdur üzerindeki etkisinin basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmadığı da belirtildi. Ayrıca bu etkilerin mağdurun anlattığı olay sonucu oluşabilecek nitelikte olduğu vurgulanarak psikiyatrik takip ve tedavisinin gerekli ve zaruri olduğu belirtildi.   



Raporu dosyaya ekleyen Terzi’nin avukatı Öztürk, başvuru dilekçesinde “Müvekkilimizin maruz kaldığı saldırı daha evvel hiç tanımadığı bir kişiden hiç beklemediği bir anda gerçekleşmiştir. Dolayısı ile müvekkil, Abdullah Çakıroğlu’nun kendisine yönelen bu fiilinden ‘basit tıbbi müdahaleyle giderilmeyecek ölçüde etkilenmiştir’, dolayısıyla biz sanığın iddianamede yer alan suçların üst hadlerinden cezalandırılmasını talep ediyoruz. Ayrıca sanığın fiilinin neticesi sebebi ile ‘ağırlaştırılmış yaralama’ olduğunu düşünmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Baro da müdahil

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi avukatları da Terzi’ye destek olacaklarını belirterek “Bizler; İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi avukatları olarak Ayşegül Terzi’nin avukatlığını üstlendik. Sonuna kadar da bu işin takipçisi olacağız” açıklamasını yaptı.