Manisa Emniyet Müdürlüğü tarafından başarılı öğrencilere karne hediyesi olarak dağıtılmak üzere Emniyet bünyesinde Kitap Bankası kurulacağı açıklandı. Yapılan açıklamada Kitap Bankası etkinliğine destek vermek isteyen vatandaşların bağışlayacakları kitapları en yakın polis birimine teslim edebilecekleri kaydedildi.
Manisa Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüzce, ilimiz okullarında yapılan etkinlikler esnasında özellikle göç alan bölgelerimizdeki bazı okullarda okul kütüphanelerinin olmadığı gözlemlenmiş olup, zaman zaman okullar ve öğrenciler tarafından kitap ihtiyaçları olduğu personelimize iletilmiştir. Bu nedenle bahse konu okullarımızda okul kütüphanelerinin oluşturulması, var olanların desteklenmesi, çocuklarımıza kitap okuma alışkanlıklarının kazandırılarak bilinçli nesiller oluşmasına bir nebze katkıda bulunulması, ekonomik açıdan yetersiz olan başarılı öğrencilerimize karne hediyesi olarak kitap dağıtılması için Kitap Bankası kurulması düşünülmüştür” denildi.
Yapılan açıklamada, Kitap Bankası etkinliğine gönüllü olarak katkı sağlamak isteyen vatandaşların bağışta bulunmak istedikleri kitapları en yakın polis birimine veya Yunusemre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına teslim edilmesi istendi.