ABD ile yaşanan vize krizi sonrası ilk temas sağlandı.  ABD  Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı bugün  Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı ve "karardan dönün" mesajı verildi.

ELÇİLİK MÜSTEŞARI BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Vize krizi sonrası Başkent'ten peş peşe görüşme haberleri geldi.  Dışişleri Müsteşarı'nın  ABD dün Büyükelçisiyle telefonda görüştüğü bildirildi.  ABD Elçiliği Müsteşarı da bugün  Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Dışişleri kaynaklarından edinilen bilgiye göre  ABD'ye karardan geri dönülmesi mesajı verildi.

TÜRKİYE'DEN MESAJ: KARARDAN DÖNÜN

ABD'nin  Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Philip Kosnett'in Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı ve  ABD'nin vize işlemlerini askıya alması kararından dönülmesi yönündeki beklentinin iletildiği bildirildi.

TÜRKİYE-ABD ARASINDA VİZE RESTLEŞMESİ YAŞANDI

ABD'nin  Türkiye'deki tüm  ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya aldığını açıklaması üzerine,  Türkiye'nin  Washington Büyükelçiliği de "ABD'deki tüm misyonlarımızdaki  ABDvatandaşlarına yönelik vize işlemleri askıya alınmıştır." açıklamasını yapmıştı.

METİN TOPUZ'UN CASUSLUKTAN TUTUKLANMASI FİTİLİ ATEŞLEDİ

Silahlı terör örgütü FETÖ'nün 17/25 Aralık 2013'teki kumpasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında,  ABD'nin  İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un, haklarında dava açılan eski polis müdürleri ve firari eski savcı Zekeriya Öz ile irtibatı tespit edilmişti. Topuz,  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "casusluk" ve " Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından tutuklanmıştı.

DIŞİŞLERİ, "KAYITLI PERSONEL DEĞİL" AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Bunun üzerine  ABD  Dışişleri Bakanlığı konuya tepki göstermişti. Türk Dışışileri Bakanlığı da Topuz'la ilgili olarak "25  Eylül 2017 tarihinde terörle bağlantılı suçlardan gözaltına alınan ve bilahare tutuklanan söz konusu kişi  ABDKonsolosluğu'nun resmi listesinde kayıtlı personeli olmadığı gibi, herhangi bir diplomatik veya konsüler bağışıklık sahibi de değildir." açıklamasını yapmıştı.