ORDU (AA) - Doğanın eşsiz güzelliğini yansıtan Türkiye'nin 36'ncı tabiat parkı Ulugöl, sonbaharda doğa severlere rengarenk görsel bir şölen sunuyor.

Gölköy ilçesinde bulunan Ulugöl, yeşilin sarı tonlarına dönüşen ağaç yapraklarının göle yansımasıyla izlenesi bir manzara oluşturuyor.

Gölköy Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ömer Ustaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 80 metre derinliğindeki Ulugöl'ün, Ordu'nun en büyük krater gölü olduğunu söyledi.

Son yıllarda yapılan çalışmalar sayesinde tanıtım noktasında ilerleme sağlandığını anlatan Ustaoğlu, "Şu anda çok ilgi gören bir göl. Ziyaretçilerin yüzde 50'si il dışından geliyor. Ulugölün yazı ayrı güzel, sonbaharı ayrı bir güzel. Yazın da yemyeşil bir görüntü oluşuyor. Umuyoruz ki Ulugöl ilerleyen süreçte sadece Gölköy'ün ya da Ordu'nun değil, Karadeniz Bölgesi'nin sayılı turizm mekanlarından biri olacaktır" dedi.

Ustaoğlu, sonbaharla birlikte gölün farklı renklere büründüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"Ulugöl şu anda sonbaharın renklerini ortaya koyuyor. Sarısı, kırmızısı ile birlikte çok muazzam bir manzara oluşturuyor. Bununla ilgili de özellikle sonbaharda fotoğraf çekimine gelenler oluyor. Değişik ağaçlardaki farklı renklerin suya vurduğu yansıması çok güzel bir görüntü ortaya çıkarıyor. Eskiden gördüğümüz kartpostallar gibi Ulugölde çektiğimiz fotoğraflar şahane oluyor. Bu anlamda da herkesi bu güzelliği görmeye ve fotoğraflamaya bekliyoruz."

Gölün turizme kazandırılması adına çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Ustaoğlu, "Gölün aydınlatması ve bungalov tarzı evlerin yapımı devam ediyor. Bahar itibariyle bunlar tamamlandığında gölümüz Ordu'nun sayılı mekanlarından birisi olacak" diye konuştu.