Cumhuriyet'in kuruluşunun 90’ıncı yılı Bolu’da coşku ile kutlandı.

Bolu Belediye Meydanı’nda yapılan Cumhuriyet Bayramı kutlamasına vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Kutlamada Kırgızistan ve Kazakistanlı dans gruplarının gösterisi büyük ilgi gördü. Törene Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, il protokolü, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hükümet Meydanı’nda yapılan tören ise Vali İbrahim Özçimen, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından törene katılanların ve vatandaşların bayramını kutlaması ile başladı. Daha sonra İzzet Baysal Anadolu Lisesi’nden öğrenciler, Vali Özçimen, Garnizon Komutanı Güneşer ve Başkan Yılmaz’a protokole saygı buketi verdi. Ardından Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Özçimen günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptı. Şiirlerin ardından Abant İlkokulu Halk Oyunları Ekibi tarafından gösteri sunuldu. Kutlamalara katılan Kırgızistan ve Kazakistan halk oyunları ekipleri de birer gösteri yaparak büyük alkış aldı. Dans gösterilerinin ardından ise Belediye Bandosu eşliğinde tören geçişi yapıldı. Tören geçişine bayraklar ve flamaların öncülüğünde izci grupları, okullar, tören kıtası, muharip gaziler, kurum, kuruluş, meslek odaları ve dernekler katıldı.