AK Parti Grup Toplantısında konuşan Binali Yıldırım, Avrupa Birliğinin Türkiye’nin önüne sürekli yeni şartlar koyduğunu ifade etti. Son olarak Türkiye’den terörle mücadele kanununun esnetmesinin istendiğini kaydeden Başbakan, "Terörle mücadele kanununda herhangi bir değişiklik söz konusu olmaz, vize muafiyeti dahi olsa" dedi.

"SAYIN KILIÇDAROĞLU, SİZİN GÜVENLİĞİNİZ DE BİZİM TEMİNATIMIZ ALTINDA"
Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun önüne mermi kovanı atılması olayını bir kez daha kınarken, ana muhalet partisi liderini de sorumlu davranmaya çağırdı. Başbakan, Kılıçdaroğlu’nun ’Biz güvenliğimizi kendimiz sağlayacağız’ dediğini ifade ederek, "HDP de aynı şeyi söylüyor. Demek ki ’CHP, HDP çizgisine gidiyor’ diyenleri bir kez daha haklı çıkardılar. Türkiye Cumhuriyeti, herkesin can ve mal güvenliğini korumak için hazırdır. Onun için merak etme Sayın Kılıçdaroğlu, sizin güvenliğiniz de bizim teminatımız altında. Ancak faaliyetlerinizde canı yanan şehit yakınlarını rencide etmeyecek şekilde davranmanız ve açıklama yapmanız da bu milletin beklentisidir" diye konuştu.

HODRİ MEYDAN
Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği “ABD’deki gibi başkanlık sistemini getirecekseniz buyur getirin” sözlerine de hodri meydan dedi. Yıldırım, "Siz ABD tipi başkanlık diyorsanız biz ona da varız. Buyurun gelin, bu işi gündemden kaldıralım" dedi.

ALMANYA’YA SERT SÖZLER
Yıldırım, Alman Federal Meclisi’nin sözde soykırım tasarısını kabulünü bir kez daha sert sözlerle eleştirerek, "Bize soykırım suçlaması yapanların aynaya bakıp 2. Dünya Savaşı’nda yaptıklarını bir kez daha hatırlamalarını istiyoruz. Tarihle ilgili defterleri karıştırmaya başlarsak orada Türkiye’nin adını göremezsiniz" ifadelerini kullandı.
Kararın Türkiye-Almanya ilişkilerine çok ciddi zarar verdiğini ve Türkiye açısından yok hükmünde olduğunu belirten başbakan Binali Yıldırım, "Suriye, Irak, Somali’de olanların hesabını veremeyenler, 100 yıl önce aslı astarı olmayan meselenin peşine düşmüşler. Akıllarınca Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Biz geçmişimizle övünüyoruz" dedi.