Van Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (VASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Halit Yakut, Van’da son zamanlarda artan madde bağımlılarına karşı ortak hareket çağrısında bulundu.
VASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halit Yakut yayınladığı yazılı açıklamada, madde bağımlılığının herkesin ortak sorunu olduğuna vurgu yaparak, ailelere ve sivil toplum kuruluşlarına birlik olma çağrısında bulundu. Madde bağımlılığının herkesin üzerine gitmesi gereken bir mesele olduğunun altını çizen Yakut, "Bu sorun, şahsi bir sorun ya da sadece çocuğu bağımlı olan ailenin sorunu değil. Bu hepimizin ortak yarası olan bir sorun. Bunun için gençlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Gençlerimizin bu tuzağa düşmemesi için bütün STK’ların, kamu kurum ve kuruluşların ortak hareket etmesi gerekiyor. Madde bağımlılığı ile mücadele, bir kurumun tek başına çözeceği bir konu değildir” denildi.
Maddeye bağımlılık yaşının çok aşağılara düştüğüne vurgu yapan Yakut, "Maalesef bazı araştırmalara göre uyuşturucu kullanım yaşı 10 yaşına kadar düşmüş durumda. Bu memlekette bir çocuk zarar görüyorsa bilinmelidir ki herkes zarar görüyor. Yarın sizin çocuğunuzun aynı duruma düşmesi mümkündür. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Onlarla daha yakından ilgilenmek, sorunlarını kulak ardı etmemek kötü alışkanlıklara yönelmelerini engeller. Gençlik enerjiktir, dinamiktir ve hareketlidir. Ya gençlere kendini gerçekleştirecek bir alan oluşturursunuz veya kendisinin bu alanı oluşturmasına ortam hazırlarsınız” şeklinde konuştu.