Aydın 2. İdare Mahkemesi, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla AYBEL şirketi tarafından işletilen Aydın’nın Kuşadası, Söke, Nazilli ve Didim ilçelerindeki yol kenarındaki otopark kararını iptal etti.
Kuşadası, Söke, Nazilli ve Didim’de yol kenarlarındaki otoparklar yerel seçimlerin ardından Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararla AYBEL şirketine kiralanarak, belediyeye ait şirket tarafından işletilmeye başlandı. Kamuoyundan büyük tepki alan uygulamanın ardından Kuşadası’ndan Av. Nilgün Ögünçlü ve 5 arkadaşı mahkemeye başvurarak otopark uygulamasının iptal edilmesini istemişti.
Kuşadası’ndan Av. Nilgün Öğünçlü ve turizmci Levent Vardar ile Selver Servan, Ahmet Akgül, Bülent Burak Yalçındağ ve Şenol Eskin isimli vatandaşların başvurunu değerlendiren Aydın 2. İdare Mahkemesi, Nazilli, Söke, Didim ve Kuşadası’ndaki yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerindeki araç park yerlerinin 3 yıl süreyle Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla Büyükşehir Belediyesine ait AYBEL İnş. Org. Spor Hiz. Tem. Gıd. San. ve Ltd Şirketine kiralama kararını iptal etti. İdare mahkemesi iptal kararında, imar plan düzenlemesi yapılmadan yol, cadde ve sokakların otopark olarak kullanılamayacağı ve ilçe halkının otopark ihtiyacının nasıl çözüleceğinin belirlenemeyeceği yönünde karar verdi.
Kararı değerlendiren Av. Nilgün Ögünçlü, yaptığı açıklamada; “Aydın 2. İdare Mahkemesi, açtığımız davada; dört ilçedeki yol, cadde ve sokaklar için Aydın Büyükşehir Belediyesinin aldığı otopark uygulaması ve aybel A. Ş.ne kiralama kararını iptal etti. Kararın gerekçesi özellikle; imar plan düzenlemesi yapılmadan yol, cadde ve sokakların otopark olarak kullanılamayacağı ve belde halkının otopark ihtiyacının nasıl çözüleceğinin belirlenmesi gerektiği. Seçim öncesi iptal edileceği sözü verilmesine rağmen seçimin hemen sonrasında uygulamanın alanının genişletilerek sürdürülmesine yönelik haksız uygulamaya böylece yargı dur demiş oldu“ dedi.