GAZİANTEP (AA) - ZUHAL UZUNDERE KOCALAR - Türkiye'nin en eski tekstil sanayicilerinden SANKO Holding bünyesinde faaliyet gösteren İSKO'da üretilen kot kumaşlar, dünyaca ünlü markalar tarafından kullanılıyor.

Yıllık 250 milyon metre kot kumaşı üretim kapasitesi, 300 bin metrekarelik tesisi bulunan İSKO, dünyanın moda alanında önde gelen markaları iş birlikleriyle denim (kot yapımında kullanılan pamuklu kumaş) dünyasına yön veriyor.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Konukoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1904 yılında dokuma el tezgahıyla üretime başlayan ve beş kuşaktır tekstil sektöründe dünya markası haline gelen firmalarının tekstil sektöründeki şirketlerinden İSKO'nun premium denim kumaşı üretiminde dünya çapında marka olmanın dışında küresel markaların da iş ortağı olduğunu söyledi.

Konukoğlu, Bursa'nın İnegöl ilçesinde yıllık 250 milyon metre denim kumaş üretim kapasitesi, 300 bin metrekarelik üretim tesisi ve dünya genelinde 35 noktadaki satış ofisiyle en önemli denim kumaş üreticisi olan İSKO'nun, son yıllarda geliştirdiği marka stratejisiyle yeni projelere imza attığını vurguladı.

Konukoğlu, İSKO'nun dünyanın önde gelen ve moda alanında söz sahibi Diesel, Replay, Barbour, Liu Jo, Guess ve Jbrand ile yaptığı iş birliklerinin yeni ürünlerin de ortaya çıkmasının önünü açtığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"İSKO'nun bu başarılı iş birlikleri, inovasyona yaptığı yatırım, tekstil sektöründe devrim niteliğinde yenilikleri, denim kumaşa bakış açısını çok olumlu etkilemiş, dolayısıyla kendisini konusunda haklı olarak dünya lideri düzeyine çıkarmıştır.

Uzun süren pazar araştırmaları, uzmanlarla yapılan çalışmalar sonucu Jeggings markası İSKO tarafından 2008 yılında geliştirilmiş, tüm giyim markalarının en gözde ürünü olmuştur. Jeggings'in, İSKO teknolojisi sayesinde kendi formunu daima koruma özelliği kullanıcılara büyük rahatlık sağlamış, dolayısıyla giyim sektöründe yüksek talep görmüştür. Yıllardır süregelen İSKO Ar-Ge çalışmaları ve dünyada giyim pazarını araştıran uzman ekiplerin ortak çalışmalarıyla kadın giyiminde hem yüksek elastikiyete sahip hem süper ince hem de denim kumaşın tüm özelliklerini gösteren bu yenilikçi ürün, bugün hala en çok satan ürün grubunu oluşturmaktadır. Dünyayı saran yenilikçi, göz alıcı görüntüsüyle trend haline gelen ve tüm giyim markaları tarafından kullanılan Jeggings teknolojisi, İSKO'nun Avrupa'da tescilli markasıdır. Oxford sözlüğünde de yer alma başarısını gösteren jeggings artık dünya çapında bir markadır ve giyim markalarının en aradığı ürün olmuştur. Bu başarının altında iyi bir pazar araştırması ve güçlü, etkin bir Ar-Ge çalışması yatmaktadır."

- "Denim pazarına yenilik katıyoruz"

İSKO'nun ürettiği "İSKO Future Face" adlı denim kumaşını prestijli moda markalarının koleksiyonlarında kullandığına işaret eden Konukoğlu, spor kıyafetlerin lüks günlük kıyafetlerle birleştirilmesi olarak bilinen "athleisure" adı verilen moda akımının da öncüsü olarak kabul edildiğini dile getirdi.

İsim hakkı tescilinin yanında üretim teknolojisinin de patente bağlandığını aktaran Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Dünyada bu ürün grubunu üretme hakkına yalnız İSKO sahiptir. İSKO olarak denim pazarına sürekli yenilik katarak dünyada liderliğimizi sürdürmek hedefimizdir. Bu bağlamda geliştirilen konsept isimlerinin hakları ile birlikte üretim süreçlerinin de patentini almaktayız. Bugün 20’den fazla patentli ürün, 80’den fazla tescilli markasıyla dünyanın en yenilikçi, inovatif ve premium denim firması konumundayız."