Eser AYDIN/ MUŞ,() - Muş Alparslan Üniversitesi Gösteri Sanatları Topluluğu tarafından ilk kez Türkçe ve Kürtçe türkü yarışması düzenlendi.
Prof. Dr. Sebahattin Zaim Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen üniversiteli 11 finalistin Türkçe ve Kürtçe olarak TRT repertuvarında bulunan eserleri seslendirdiği yarışmayı Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Belediye Başkanı Feyat Asya, Baro Başkanı Feridun Taş, TEMA Vakfı Muş Şube Başkanı İhsan Aytemiş, akademisyenler ve öğrenciler izledi. İzleyicilerin büyük bir kısmı salonda yer bulamadığı için yarışmayı ayakta ve merdivenlerde izlemek zorunda kaldı. Yarışmanın jüriliğini akademisyen Nevzat Eminoğlu ve İsmail Süphandağ ile Gösteri Sanatları Topluluğu Yönetmeni Gülay Özsoy yaptı. İlk olarak 11 adayın birlikte şarkı söylemesiyle başlayan program, adayların sırayla sahneye çıkarak şarkılarını seslendirmesiyle devam etti. İzleyiciler, yarısı Türkçe yarısı Kürtçe olarak söylenen tüm şarkılara eşlik edip alkışlarla yarışmacılara destek verdiler. Yarışmada, sahne performansıyla izleyicileri kendine hayran bırakan Mahmut Ataç birinci oldu. İkinciliği İpek Şen ve Tuncay Taşçıl alırken, Yılmaz Kılavuz ise üçüncülük elde etti.
Öğretim görevlisi ve jüri üyesi Nevzat Eminoğlu, Türkçe'den Kürtçe'ye çevrilen ve özü Kürtçe olan türkülerin yarışmacılar tarafından çok güzel yorumlandığını belirtti.

FOTOĞRAFLI