Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı, TED Ankara Koleji’nde düzenlenen iki gezici sergi ve öğrencilerin gerçekleştirdiği sunumlarla anıldı.
TED Ankara Koleji Ortaokul Sosyal Bilgiler Zümresi tarafından 100. Yılında Çanakkale etkinlikleri kapsamında iki ayrı sergi düzenlendi. Sergilerden ilki tarihçi kan ve barut kokusunun sindiği savaş malzemeleri ve görsellerden oluşan Ahmet Uslu’ya ait 1915 Çanakkale Seddülbahir Özel Müzesi Gezici Sergisi, diğeri ise Avustralya Gelibolu Dostluk Derneği kurucusu ve “Johnny Türkler” kitabının yazarı Julia Gül Arslan’ın gezici sergisiydi. Sergi alanını gezen ziyaretçilere öğrencilerin verdiği “Cepheden Mektuplar” duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Yazar Julia Gül Arslan, Avustralya basınında yer almak üzere anma programında görev alan Türk ve Anzak üniformaları giymiş öğrencilerin çeşitli mizansenlerde fotoğraflarını çekti ve daha sonra öğrencilere Çanakkale Savaşları’nı konu alan bir konferans verdi.
TED Ankara Koleji lise öğrencileri ise okulun amfi tiyatrosunda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Havva Reyhan’ın katkılarıyla hazırladıkları konuşmalar, şiirler, anılar ve canlandırmalardan oluşan “Savaş ve Ötesi” adlı sunumu gerçekleştirdiler. Sunumun ardından lise öğrencilerinden Bartu Atabek’in yönettiği ve Onat Kutlar ve Mert Sayar’ın desteği ile hazırlanan “Çanakkale Belgeseli” gösterildi.