MARMARA Bölgesi’ni hafta sonu boyunca etkisi altına şiddetli lodos, Bursa kent merkezi ile Uludağ arasında ulaşımı sağlayan teleferik seferlerini de olumsuz etkiledi. Lodos nedeniyle seferler iptal edilirken, fırtına nedeniyle garaja çekilen kabinlerin sallanması, kameralara da yansıdı.
Şiddetli lodos, Bursa’da çok sayıda çatının uçmasına, elektrik direkleri ve ağaçların devrilmesine neden oldu. Lodos, deniz ulaşımının yanı sıra Bursa kent merkezi ile tatil merkezi Uludağ arasında çalışan teleferik seferleri, şiddetli lodos nedeniyle yapılamadı. Seferler durduğunda bulundukları noktalardan garaja çekilen teleferik kabinlerinin rüzgarın etkisiyle sallanması, hafta sonu doğa yürüyüşüne çıkanlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Aynı görüntüler teleferik işletmesinin güvenlik kamerasına da yansıdı.
Bursa Teleferik A.Ş. Genel Müdürü Burhan Özgümüş, hafta sonu lodos nedeniyle seferleri iptal ettiklerini ve Uludağ'daki rüzgarın hızının 130 kilometreye kadar çıktığını açıkladı. Özgümüş, bu hafta sonu da beklenen lodos nedeniyle seferlerin perşembe gününden cumartesi gününe kadar durdurulacağını sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI