VAN’da boşanmak isteyen eşi Necla Al’ı cadde ortasında silahla yaralayan ve çevredekilerin linç etmek istediği 27 yaşındaki Nazım Al, ’Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Şiddet gördüğü için babasının evine döndükten sonra boşanmak için dava açan Necla Al, 14 Mart’ta Cumhuriyet Caddesi Soydan Kavşağı’nda ayrı yaşadığı eşi Nazım Al tarafından silahla yaralandı. Ayakları ve omuzlarına isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Necla Al hastaneye kaldırılırken, Nazım Al ise çevrede toplanan kalabalık tarafından linç edilmek istendi. Polisin tazyikli su, biber gazı ve plastik mermi kullanarak linçten kurtardığı Nazım Al, çelik yelek giydirilerek geniş güvenlik önlemleri altında çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Nazım Al’ın 4’üncü karar duruşması Van 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık Nazım Al ve Avukatı Barış Oflas’ın hazır bulunduğu duruşmada, savcı boşanma aşamasında olan çiftin sürekli bir geçimsizlik içerisinde bulunduklarını, aynı evi paylaşmadıklarını belirterek Nazım Al’ın TCK’nın ilgili maddeleri uyarınca cezalandırılmasını talep etti. Sanık Avukatı Oflas ise müvekilinin Necla Al’ı öldürme kastının olmadığını, yere doğru ateş ettiğini ve pişman olduğunu söyleyerek savunma yaptı.

Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan, cadde ortasında eşi Necla Al’ı silahla yaralayan Nazım Al’a önce ağırlaştırılmış müebbet, ardından da eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesi ile TCK’nın 35/2 maddesi uyarınca 18 yıla, sanığın pişmanlığı ve yargılama süresindeki hal ve hareketlerini de göz önünde bulundurararak bu cezayı 15 yıla düşürdü.