BAKAN TOPÇU MANİSA VALİLİĞİNİ ZİYARET ETTİ
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Manisa Valiliği ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'deki terör olaylarında uluslararası güçleri suçladı. Bakan Topçu, "Uluslararası küresel güçlerin uluslararası terör odaklarını nasıl Türkiye karşıtlığında stratejik bir ortaklığa kavuşturduğunu gördük" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti. Bakan Topçu Manisa Valiliği önünde Jandarma Alay Komutanı Albay Bülent Mercan, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ve kaymakamlar tarafından karşılandı. Bakan Topçu'ya ziyaretinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve İl Başkanı Zülfikar Gürcan eşlik etti. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, kentin turizm potansiyeli ve değerleri hakkında Bakan Topçu'ya bilgi verdi. Manisa'nın Türkiye'nin zengin illerinden biri olduğunu kaydeden Vali Bektaş, hem sanayi de hem tarımda ilerlediklerini ve turizmde de yavaş bir ilerleme kaydettiklerini dile getirdi. Bakan Topçu, "Manisa'nın aslında olması gereken yer önce Türkiye'de inci sonra da dünyada marka olması. Bununla ilgili ciddi katkılar var. 5 yıl içinde Manisa'nın ne çok değiştiğini gördüm ve mutlu oldum. Bu gelişimde istikrarın önemi büyük. İstikrar hizmetleri öne taşıyor" dedi.
"TERÖRLE MÜCADELEDE DEVLETİMİZİN KARARLILIĞI VAR"
Ziyarette terörle mücadeleye değinen Bakan Topçu, "Terörle mücadelede devletimizin kararlılığı var. Çünkü milletin tasdikinden geçmiş. Geçtiğimiz günlerde insan olan herkesin yüreğini vicdanını paralayan parçalayan Ankara'mızda bir katliamla karşı karşıya kaldık. Alçakça, haince bir katliamdı. Uluslararası küresel güçlerin uluslararası terör odaklarını nasıl Türkiye karşıtlığında stratejik bir ortaklığa kavuşturduğunu gördük. Bütün millet olarak gördük. Kürdü, Türkmen'i, Çerkez'i, Laz'ı kim kendini nasıl ifade ediyorsa hep beraber gördük ki dün Çanakkale'de dedelerimizin karşısında olanlar bugün faklı yol ve yöntem bulmuşlar. O yol ve yöntem içindeki terör örgütlerinin her birini bir masa etrafına oturtturmuşlar. Kendi emel ve çıkarları için onları stratejik ortak yapmışlar. Ankara'nın üzerine yürütmüşler. Ankara'da patlayan bombanın bir tek nedeni var. Medeniyet coğrafyamızda yaptıkları ameliyata Ankara karışmasın, o masada olmasın, müdahale etmesin. Onlar on binlerce öteden gelip burnumuzun dibinde daha dün bizim Hakkari'miz gibi olan Urfa'mız gibi olan yerlerde güya kendi şehirlerinin güvenliklerini aradıklarını söylüyorlar. Ama bizim daha dün eyaletimiz olan yerlerle ilgili çevirip oraya başımızı bakmamızı istemiyorlar. Onun için bombalar patlıyor, onun için 38 küsur senedir bizi bölücü terörle uğraştırıyorlar" diye konuştu.
"KAFASI AYRI OYNUYOR, GÖVDESİ AYRI OYNUYOR"
Bakan Topçu, toplumun tüm kesimlerine çağrı yaparak, teröre karşı birlikte dik duruş sergilemeye davet etti. Bakan Topçu, "Bizim millet olarak mücadelemiz bir tamamımızın Kürt Türkmen kavgası değil, Kürt Çerkez, Laz kavgası değildir. Alevi Sünni kavgası değildir. Hepimizin kavgası Çanakkale'de dedelerimize karşı olanlarladır. Şuandaki bölücü terör örgütü onlar tarafından petrole bulanmış, önce Türkiye'nin üzerine sonra da medeniyet coğrafyamızda bir tamam kardeşlerimiz üzerine atılmış bir paçavradır. Ben buradan tüm kardeşlerime Kürt, Türken, Çerkez, Laz kim kendini ne şekilde ifade ediyorsa onlara sesleniyor. Bir kere daha Sakarya'da, Anafartalar'da, Dumlupınar'da dedelerimizin yaptığını yapmamızın zamanıdır. Biz diyeceğiz ki ben kürdüm, ben Türkmen'im, Çerkez'im, Aleviyim, Sünni'yim. Ama ey zalimler biz hep birlikte bir büyük Türkiye'yiz. Bugüne kadar bir ve beraber yaşadıysak bundan sonra da yaşamaya kararlıyız. Bunu Kürt kardeşlerimiz de göstermeli. Hep beraber göstermeliyiz. Kendini Arap diyen de Alevi diyen de, Sünni diyen de. Bu kararlığı göstermezsek dün bize Sakarya'da Anafartalar'da dedelerimize yapamayanlar bugün bize yapabilirler. Bunları aşacağız ve yeneceğiz. Türkiye Cumhuriyet Devleti yılanın şuanda belini kırmıştır. O çok güvendiği inleri darmadağın oldu. Kafası ayrı oynuyor, gövdesi ayrı oynuyor" dedi. 
"SİYASİ İSTİKRAR TERÖRLE MÜCADELEDEKİ KARARLILIĞI DEVAM ETTİRİR"
1 Kasım seçimlerinin hayırlı olmasını dileyen Bakan Topçu, seçimden siyasi bir istikrar çıkmasını istedi. Bakan Topçu, "Siyasi istikrar terörle mücadeledeki kararlılığı devam ettirir. Sosyal yapımızı tekrar pekiştirir, ekonomik sarsıntılarımız giderir. Döviz artıyor, Euro artıyor. Zaten buna uygun potansiyelimiz var. Salimen bir denizde Türkiye'nin mübarek gemisi yüzdüğü zaman gayri safi milli hasıla 10 bin dolarlara geliyor. Bunları yenecek güçteyiz. Kimse endişe etmesin. Onlar maşaları ile daha düne kadar Polatlı önüne geldiler. O zaman da maşaları değişikti. Polatlı önlerine geldikleri zaman bizim dedelerimiz milletin iradesi olan meclisi açık tuttu ve Kurtuluş savaşı kararı aldı. Geldikleri gibi maşaları ile geri gittiler. Bunların torunları olarak biz de başaracağız. Bunu biz de yapacağız, Türk milletinin ilerlemesini kimse durduramayacak. Çünkü bu bizim ilahi kaderimiz. O ilahi kaderi anca yazan bozar. Yeter ki biz bir olalım, diri olalım" şeklinde konuştu. 
Bakan Topçu Valilik ziyaretinin ardından Manisa İl Kültür Turizm Müdürlüğüne, İl Jandarma Komutanlığına ve Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ne kısa ziyaretlerde bulundu.
İlker KILIÇASLAN - Nermin UÇTU / MANİSA, ()

FOTOĞRAFLI