Arsuz Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Karaağaç Mahallesi’ndeki Klas Düğün Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın eşi Selda Culha, yüzlerce kadını kapıda karşıladı.
Etkinlikte konuşan Selda Culha, “Son yıllarda sıkça rastlanan ve gittikçe artan iğrenç saldırılar, cinayetler hepimizi derinden yaralamaktadır. Daha acısını yüreğimizden atamadığımız dünyalar güzeli yavrumuz, kızımız Özgecan Aslan bunun en bilinen örneğidir. Hepinizin huzurunda Özgecan Aslan’a bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Gün geçmiyor ki cinayetlere, tecavüzcülere bir yenisi daha eklenmesin. Kadına yapılan iğrenç saldırıların olmadığı, aile için şiddetin yaşanmadığı, kadına her konuda özgürce söz hakkının verildiği bir ülke talebimizi dile getirirken, evde, okulda, iş yerinde, sokakta kısacası temiz bir toplumda yaşamanın da kadınların en doğal hakkı olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.
Daha sonra söz alan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise, sadece 8 Mart’ta bir gün değil, kadın sorunlarını çözmek için her gün aynı duyarlılıkla hareket etmek gerektiğini belirterek, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.
CHP Hatay İl Başkanı Ertuğrul Gün de gelecek nesillerin daha bilinçli ve ülkesine faydalı bireyler olmasındaki en önemli etkenin kadınlar olduğuna dikkat çekerek, hükümete ve kadın politikasındaki yanlışlarına 7 Haziran’da son vereceklerini ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından, Başkan Nazım Culha ve eşi katılımcılara kırmızı karanfil dağıtarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
Daha sonra kadınlar şair - sanatçı Fuat İnan’ın verdiği konserle gönüllerince eğlendi.