Türk Sağlık-Sen Samsun Şubesi, Kovid-19 sürecinde sağlık çalışanlarının karşılaştığı sorunların çözümü ve taleplerinin karşılanması amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI HAYKIRDI
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde toplanarak sesini duyurmak isteyen sağlık çalışanları, koronavirüs sürecide dahi değer görmediğini ve beklentilerini alamadıklarını belirterek, "Ek ödeme değil tek ödeme istiyoruz" dedi. 


İYİLEŞTİRME YAPILMADI
Salgınla mücadelenin kahramanlarının sağlık çalışanları olduğunun altını çizen Çakmak, "Sağlık çalışanları, tüm zorluklara rağmen olağanüstü bir çalışma azmi ve gösterdikleri fedakarlıkla tarihe geçtiler. Binlerce arkadaşımız virüse yakalandı, hayatını kaybederek şehit olanlar oldu. Ne yazık ki 6 aylık bu süreçte bırakın yarınımızı güvence altına almayı, günü kurtarmak adına yapılan işlerle tüm sorunlar çözülmüş gibi bir hava oluşturuldu. Halbuki sağlık çalışanlarının  beklediği  adaletli bi  şekilde ücretlerinde artış yapılması. Biz bu konuda taban aylığa artış yapılması talebimizi gündeme getirmemize rağmen ücretlerde bir iyileştirmeyapılmadı.
 Buradan bir kez daha yüksek sesle haykırıyoruz. Ek ödeme değil tek ödeme istiyoruz" dedi.

KULAK ARKASI EDİLMESİN
Tüm sağlık çalışanlarının sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğine dikkati çeken Çakmak, "Kahraman sağlık çalışanlarının daha iyi şartlarda sağlık hizmeti sunması için, daha iyi çalışma şartlarına ve imkanlarına kavuşması gerekiyor. Her sağlık çalışanın ortak sorunları olduğu gibi, hayata geçmesi zaruri talepleri de vardır.Gayretimiz ve mücadelemiz bunların gerçekleşmesi içindir. Umut ediyoruz ki sağlık çalışanlarının sorunlarına ve taleplerine bakış açısı değişir. Meseleler kulak arkası, sümen altı edilmez ve çalışanın aleyhine değil lehine olan düzenlemeler hayata geçer" dedi. 

Basın açıklamasına, Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, Türk Sağlık- Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, Türk Sağlık- Sen Samsun Şubesi üyeleri ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. 

Esra VURAL