Niğde Devlet Hastanesi eski binasının TOKİ ile yapılan görüşmeler neticesinde Niğde Hükümet konağı yapılması için çalışma başlatıldı.
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Devlet Hastanesi eski binasının TOKİ ile yapılan görüşmelerde İl Özel İdaresine ait arsa karşılığında becayiş edilip, yeni Hükümet Konağı yapılmasını planladıklarını söyledi.
Vali Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamasında, Eski Devlet hastanesinin, kurumlarda fiziki yetersizlik olması nedeniyle ilk etapta Devlet kurumlarının ek binası olarak kullanılacağını, ileriki zamanlarda da Selçuklu Mimarisine uygun Niğde Hükümet Konağı yapılması konusunda planlama yapıldığını belirtti.
Vali Kılıç açıklamasında, “Yeni hastane binamızın yapılması amacıyla eski Devlet Hastanesi ve SSK hastanesine ait binalarımız Sağlık Bakanlığı tarafından TOKİ’ye devredilmişti. Uzun süren çalışmalar ve TOKİ ile görüşmeler neticesinde Niğde Valiliği olarak buraya hükümet konağı talebinde bulunmuştuk. TOKİ tarafından buranın bizlere verilmesi konusunda bir direnme vardı. Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve İl Başkanımız ile birlikte TOKİ başkanını ziyaret ettik. Niğde heyeti olarak Niğde’deki menfaatleri seçen heyet olarak buraya TOKİ’nin büyük binalar yaparsa şehre yazık eder dedik. Burası şehrimiz için çok önemli bir yer. Biz İl Özel İdaremizden buranın değerinde size arsa verelim sizle burayı takas edelim dedik ve TOKİ başkanı kabul etti. Geçen hafta TOKİ’nin gönderdiği eksperle bizim gösterdiğimiz arsaların kıymetleriyle, kendi arsalarının değerleri karşılaştırıldı ve çalışmanın sonuna gelinmiş durumda. İl Özel İdaremizin kullanmadığı arsalarıyla eski Devlet Hastanesinin bulunduğu arsaları üzerindeki binalarla takas etmeye kavuşacağız. TOKİ ile anlaştık yüzde 90 itibariyle işlemler tamamlanmıştır. Biz bu binaları ek hükümet binaları olarak kullanmayı planlıyoruz. Kurumların bina yönüyle ihtiyacı olanları buraya toplamayı düşünüyoruz” dedi.
Vali Kılıç, “İleri ki dönemlerde de Adliye binamızın, yeni Adalet binasının yapılmasından sonra eski Adalet binamızın yıkılmasıyla onun yerine aradaki yolu da kapatıp Selçuklu Mimarisine uygun Niğde’ye yakışır bir hükümet konağı yapmayı düşünüyoruz. Yeni yapılacak hükümet binamızla eski hastane binası arasına bir tüp geçitle beraber bir kamu kampüsü olacak. Şuan ki kullandığımız hükümet binamız yıkılıp ilimiz geniş bin meydana kavuşsun istiyoruz. Bu çalışmamızı daha da ileriye götürüp öğretmen evi ve Anadolu Lisesi binaları kalsın, Hüdavent hatundan başlayarak yeni açılışı yapılan meydana kadar geniş bir meydan olsun. Niğde’mizin önü 50 yıl açılsın istiyoruz” diye konuştu.