BURSA, () - BURSA merkezli Sınır Tanımayan Dağcılar Spor Kulübü tarafından düzenlenen Fas'taki Atlas Sıradağları Jebel Toubkal tırmanışını katılan 8 dağcı, tipi ve rüzgara rağmen 4 bin 167 metrelik zirveye ulaştı. 
Sınır Tanımayan Dağcılar Spor Kulübü Başkanı M. Fahir Denizman liderliğinde yola çıkan ekibe, yaşamını Fas’ın başkenti Rabat’ta sürdüren dağcı Baki Akkuş rehberlik yaparken, ekibe Ereğli (Erdak) ve Mersin'den  (Merdak) dağcılık kulüplerinden birer sporcu da eşlik etti. 19 Ekim'deki Jebel Toubkal'da başlayan zirveye tırmanış faaliyeti, katırlarla ulaşılan 3 bin 207 metredeki ana kamptan yerel rehber eşliğinde başladı. Sabah erken saatlerde başlayan tırmanış sırasında, irtifa yükseldikçe rüzgar ve yağış arttı, hava sıcaklığı sıfırın altında 10 dereceye kadar düştü. Gruptaki 6 dağcı, olumsuz hava koşullarını dikkate alarak 3 bin 800 metrede faaliyeti sonlandırarak ana kampa döndü. Kalan 8 dağcı ise tipi halinde kar yağışı ve çok sert esen rüzgara rağmen aynı gün 4 bin 167 metrelik zirveye tırmanışı tamamlayıp, 'İki Kıta, Tek Yürek' yazılı pankartı açtı.
Fas-Türkiye arasında dostluk köprüsü kurmayı ve kıtalararası dostluk rüzgârı estirmeyi amaçlayan Bursalı dağcı grubu, Jebel Toubkal’a tırmanan ilk Türk dağcılar olarak tarihe geçti.

FOTOĞRAFLI