Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulunda devir teslim töreni gerçekleştirildi.

2014 yılından bu yana Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini yürüten Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak, görevini Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol’a devretti.

Ömer Derindere MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulunun son yıllarda büyük bir atılım içerisinde olduğunu söyledi. Görevini sevilen ve başarılı bir yöneticiden devraldığını dile getiren Erol, bu anlamda, işim hem çok zor hem çok kolay olduğunu belirtti.

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak, okulun büyüyebilmesi için Osmancık ile bütünleşmesi gerektiğini belirterek, “Bizler görevimizi yerine getirdik ve sadece hoş bir sada bırakmış olduk. Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol hocamızın da da devrettiğimiz bayrağı daha yükseğe çıkaracağına inanıyorum” dedi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise, üniversitenin son yıllarda hızlı bir şekilde büyüdüğünü ve çok güçlü bir yapıya kavuştuğunu ifade ederek, “2011 yılında 100 civarında öğrencisi bulunan bir meslek yüksekokulu, şu anda 650 öğrencisi olan bir birim haline geldi. Birinci sınıf bir öğrenci yurdumuz da onların hizmetinde. Artan öğrenci sayımızla ilçemizde meslek yüksekokulunu büyütmemiz için bu kampüs işini büyütmemiz gerekiyor. Bununla ilgili girişimler yapıldı ve yapılmaya devam edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversitelerin ortak akademik yıl açılışı nedeniyle düzenlenen törende öğretmenlerin eğitiminin arttırılması ve ara eleman yetiştirilmesi konusunda çok ciddi çalışma yapılmasının gerektiğine vurgu yaptığını hatırlatan Alkan, burada Meslek Yüksekokullarına önem verilmesinin gerekliliğine işaret edildiğine dikkat çekti. İstihdam odaklı programlara önem verdiklerini dile getiren Alkan, bu kapsamda ilçede ‘Uzun Yol Kaptanlığı’ programı açılacağını ve bu programın Metro Turizm ile modelleneceğini dile getirdi.

Bu ve benzer yöntemlerle ilk amaçlarının eğitim, sonrasında ise bulunduğu şehre katkı sağlamak olduğunu dile getiren Alkan, “Her tür faaliyetimizle topluma örnek olmak zorundayız. Üniversitemize çok iş düşüyor. Görüyorum ki burada bir kültür oturmuş durumda. Bundan sonrasında da hep beraber bu başarıları yaşayacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Törende, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan katkılarından dolayı eski MYO müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak’a plaket verdi.