"YARIN ÖBÜR GÜN YARGILANIRKEN BERABER YARGILANIRIZ"
Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. F-4E 2020'lere yeni sandalye takılıp takılmadığı sorusunu yanıtlarken, bu konuda bilgi sahibi olan Kurmay Başkanı Tümgeneral Ateş Mehmet İrez'i yanına çağıran Orgeneral Abidin Ünal, "Yarın öbür gün yargılanırken beraber yargılanırız" dedi. Orgeneral Abidin Ünal'ın bu ifadesi salonda gülüşmelere neden oldu.
"AYRILANLAR KALİTEYDİ"
Orgeneral Abidin Ünal, 'Balyoz' ve 'Ergenekon' gibi davaların pilotların moral değerlerini etkileyip etkilemediği sorusuna şu yanıtı verdi:
"Burada özellikle Ergenekon ve Balyoz süreçleri hatta casusluk süreçleriyle itham edilen ve çeşitli sorunlarla karşılaşan, yargı, adli sorunlarla karşılaşan ve Hava Kuvvetleri'nden ayrılmak zorunda kalan o kadar kıymetli arkadaşlarımız var ki, inanın şehitler kadar üzüldüm desem abartmış olurum ama realite onlar bir kaliteydi. Bu söz konusu isimler daha üst rütbeli personeldi. Onların kalitesinden asla şüphem yok. Keşke onlar bizimle olsalardı. Şu anda görevinde olan pilotların ve yöneticilerin kalitesinde de endişem yok. Hiçbirinin kalitesi onların kalitesinden aşağıda değildir. Elbette ki bir moral düşüklüğü olmuştur. Üzüldük. Biz profesyonel insanlarız, işe devam ediyoruz. Ne kaliteden ne de moral, motivasyondan herhangi bir eksilmenin olduğunu söyleyemiyorum. Üzüntümüzü de hemen bunun yanında ifade etmek istiyorum."
F-4E 2020 UÇAKLARI UÇUŞA BÖYLE HAZIRLANIYOR
Eskişehir 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığınca uçakların bakım, revizyon, modifikasyon ve modernizasyonu ile F- 16, F- 4E 2020, T38A/M ve NF-5A/B uçaklarının hidrolik, pnömatik, mekanik, elektronik ve aviyonik onarım hizmetlerinin yanı sıra silah sistem entegrasyon ile motor yenileme projeleri hakkında bilgi verildi. Hava Mühendis Albay Orhan Nadar, F-4E 2020 uçaklarının uçuşa nasıl hazırlandığı hakkında açıklamalarda bulundu. Albay Nadar, F-4E 2020 uçaklarının yazılımlarının Türk mühendisler tarafından yapıldığının altını çizdi.
Eskişehir 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nda bulunan F-4E 2020 tipi 3 uçağın kalkışı basın mensuplarına izletildi.

FOTOĞRAFLI