AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Muhammet Balta, ilçe ziyaretlerini tamamlayarak yarın yapılacak olan temayül yoklamasını beklediklerini belirterek "Bütün teşkilatlarımızın tercihlerini yapacaklar. Teşkilatımızın vereceği karar bizim için en önemli kararlardan bir tanesidir. Onların desteği bizim için çok önemlidir" dedi.
İhlas Haber Ajansı (İHA) Trabzon Bölge Müdürlüğü ziyaret ederek İHA Trabzon Bölge Müdürü Öner Seven’in sorularını cevaplandıran Muhammet Balta, milletvekili olması durumunda Trabzon’un sorunları bildiğini ve bu konuda hemen çalışmaya başlayacağını belirtti. Balta, “Özel sektörde iş tecrübemiz var. Ardından il genel meclis üyeliği, il genel meclis başkanlığı, Trabzon’da AK Parti İl Başkanlığı ve en son 61. ve 62. hükümetlerde bakan yardımcılığı görevlerinde bulunduk. Bu görevlerde ciddi bir tecrübe edindik. İl genel meclisi görevinde edindiğimiz yerel tecrübe, il başkanlığı dönemimizde edindiğimiz siyaset tecrübesi ve Bakan Yardımcılığı görevinde özellikle Ankara bürokrasi ve katıldığımız uluslararası toplantılarla da uluslararası tecrübe edindik. Bunları alt alta koyduğunuz da böyle bir CV yok. Tüm bunları yaşayarak öğrenen bir kişi olarak özellikle son 25. dönem Trabzon milletvekilliği için AK Parti’nin aday adayı oldum. Görevimden istifa ettim, Trabzon’a geldim ve bir dizi çalışmalar yaptım. İstifa etmeden önce yerel teşkilatta Ankara’da teşkilatın içerisinde olan bir kişi olarak büyüklerimizle kardeşlerimizle istişare ettik. Burada aday adaylık müracaatımızı yaptık. 2001 yılına AK Partimiz kurulduğu zaman partinin tabelalarını bu insanlarımızla birlikte asmıştık. Ben belgemi teslim ettiğimde 18 ilçedeki dava arkadaşlarımın hepsi müracaat yapmış gibi orada bulunmaları, o mutluluğu sevinci bizimle beraber paylaşmaları bizi memnun etmiştir” diye konuştu.
“TEŞKİLATLAR ADAY ADAYLIĞIMIZDAN SON DERECE MEMNUN”
Teşkilat mensuplarının aday adaylığı koymasından son derece memnun olduklarını belirten Balta, “Hem halkımız ve teşkilat mensuplarımızın aday adaylığımızdan son derece memnun olduklarını gördük. İnşallah bundan sonra bu sorumluluk bilincinde üzerime yüklenen bu ağır sorumluluk bilincinde yolumuza devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte yarın temayül yoklaması olacak. Temayül yoklamasından sonra yine genel merkezimiz tarafından anketler yapılacak. Genel merkezimiz kararından sonra 7 Nisan’da kesin adaylar açıklanacak. İnşallah hayırlısıyla listede olursak bu seçim içerisinde Trabzon’dan milletvekili seçilirsek yine halkımızın, Trabzonumuzun yolunda ilerlemek üzere çalışmalara devam edeceğiz. Bunları söylerken çok rahatım. Niye rahatım, şöyle bir sorunum yok. Seçildiğimiz zaman ne yapacağız ? Ne yapmamız gerekiyor ? Nereden başlayacağız ? Böyle tereddütlerimiz yok. Hem geçmişte müteşebbis kimliğimiz var. Bunun yanında yerel yönetimlerde 10 sene görev yaptık. En zor şartlarda il başkanlığı görevinde bulunduk. Ondan sonra 3 buçuk yıl Ankara’da bakan yardımcılığı görevinde bulunduk. Bu görevimiz esnasında Ankara’da bir genel müdür seviyesinde, müsteşar onlarla beraber kişisel ilişkilerimiz en üst seviyede geliştirmeye çalıştık. Trabzon’un güler yüzlülüğünü, çalışkanlığını, samimiliğini yansıtmak bunu yanından Trabzon’un toplumda bir mıknatıs gibi bölücü değil birleştirici özelliğini göstermek için çalışmalar yaptık. Bundan da başarıya ulaştığımız sanıyorum. Ankara’da hangi bakanlıkta olursa olsun kimle neyi nasıl çözeceğimizi biliyoruz. 81 vilayet arkadaşlarımız, kardeşlerimiz var. Bunlar bizim için önemli bir tecrübe. Bakanlık adına yaptığımız uluslararası gezilerde, toplantılarda kendimizi değiştirme imkanı bulduk. 8 Haziran sabahı Allah bizlere nasip ederse o görevi nasip ederse Trabzonumuzun sorunlarını biliyoruz. Trabzonumuzu bekleyen, milletimizin özellikle beklediği projeler neler olduğunu biliyoruz. Trabzonumuzu bu bölgenin aslında metropol bir kenti diyoruz. Burada bu sorunları ortadan kaldırmak çözüm üretmek için ne yapacağımız, nerelerden başlayacağımızı biliyoruz. Önemli olan ondan sonraki süreç içerisinde toplumun bütün dinamikleriyle, sivil toplum kuruluşları ile birlikte siyasileriyle ile yerel yönetimleriyle bir bütün olarak, ortak akılla yapılacakları, öncelikle belirleyeceğiz. Ondan sonra bizim üzerime düşen nasip olursa milletvekili olursak sorunları her bulunduğumuz ortamda anlatıp çözüm bulmak bizim işimiz” ifadelerini kullandı.
“13 YILDIR İKTİDARDA OLAN BİR PARTİNİN NEFERİ OLARAK SOKAKLARDA RAHATLIKLA GEZEBİLİYORUM"
Çalışmayı seven bir insan olduğu ve asla tembel bir insan olmadığını dile getiren Balta, “Hırslıyım, ancak hırsım hiçbir zaman aklımın önünde değil. 24 saat esaslı olarak çalışabilirim. Bundan da mutlu olurum, insanlarla iç içe olmak, sorunları çözmek bana huzur veriyor. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur. Milletimizin duası bizimle beraber. 13 yıldan beri iktidarda olan bir partinin il genel meclis üyeliği, il genel meclis başkanlığı, il başkanlığını yapmış ve 3,5 yıl bakan yardımcılığı yapmış olan bir kişi olarak Trabzon sokaklarından, ilçelerinde, köylerinde rahatlıkla geziyoruz. Hayır dualarını alıyoruz. Ak Parti Türkiye’de sadece reformlar yaparak ülkenin fiziki yönden gelişmesini değil ülkenin demokrasisine, siyasilerin güvenirliğine de çok büyük katkılarda bulundu. Vatandaşımız bize bir şey söylediği zaman söylüyoruz ki biz seçim zamanında size söz verebiliriz belki sizin oyunuzu da alabiliriz ama ’şuanda bu olmaz’ diyebiliyoruz. Vatandaş da bundan mutlu oluyor. Bu belki de zihniyet değişikliğin bir göstergesidir” şeklinde konuştu.
Yarın yapılacak temayül yoklaması ile ilgili olarak ise Balta "Trabzon’da 49 tane aday adayı var. Yarın temayül yoklaması var. Ben bütün aday adayı arkadaşlarıma hepsine başarılar diliyorum. Yoklama 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak. Bütün teşkilatlarımızın tercihlerini yapacaklar. Teşkilatımızın vereceği karar bizim için en önemli kararlardan bir tanesidir. Onların desteği bizim için çok önemlidir. Ben değerli buluyorum teşkilatımızın vereceği kararı. Listeler şekillendikten sonra tüm 49 aday adayımızın aday olanlarla aday olmayanların, olmayanların ise aday olanlardan daha fazla çalışacağını düşünüyorum. Sorumluluğumuz çok büyük” dedi.