Türk Silahlı Kuvvetlerince  Hakkari'nin Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde üs bölgesine sızma girişiminde  bulunan bölücü terör örgütü mensubu 5 terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dün meydana gelen önemli  yurt içi olaylar ve faaliyetlere yönelik bilgi paylaşımında bulunuldu.

Buna göre, Batman'ın Sason ilçesinde güvenlik güçlerince  gerçekleştirilen operasyondaki arazi aramasında, 135 metre kablo, 500 litre su  deposu, muhtelif mutfak malzemesi ve tıbbi malzeme ele geçirildi. Hakkari'nin Çukurca ilçesinde üs bölgesine sızma girişiminde bulunan  bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist ile güvenlik güçleri arasında çıkan  çatışmada iki terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçlerince bölgede  yapılan aramada, 5 roketatar mühimmatı, 4 sevk fişeği ve bir el bombasına el  konuldu.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde ise üs bölgesine sızma girişiminde  bulunan bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist ile çıkan çatışmada 3  terörist etkisiz hale getirildi.   Mardin Nusaybin'de iş makinesi ile yol kenarında yapılan kazı  çalışmasında, toprağa gömülü vaziyette bulunan bir el yapımı patlayıcı imha  edilirken, Bingöl'de, bina içerisinde yapılan aramada, bölücü terör örgütü  mensuplarına ait olduğu ve patlayıcı madde yapımında kullanılacağı  değerlendirilen bir ton amonyum nitrat ele geçirildi.

Öte yandan Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından dün  gün içerisinde, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan  493, Yunanistan'dan Türkiye'ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 5,  Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı geçme teşebbüsünde bulunan ise 141 şahıs  yakalandı. Bu müdahaleler sonucunda, 2 bin 284 adet elektronik sigara likidi ele  geçirildi.

Kaynak:Milliyet