BAYBURT (AA) - Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu Derneği'nin (ANKOS) 2015 Yılı Bölge Toplantısı, Bayburt Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bayburt Üniversitesi Yeni Kampüs Konferans Salonunda yapılan toplantıya, Bayburt Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Fatih Yalçın, ANKOS Başkanı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Kütüphane Direktörü Sami Çukadar ile üye üniversitelerin kütüphane dokümantasyon daire başkanları katıldı.

Çukadar, burada yaptığı konuşmada, ANKOS'un yıl içinde çeşitli etkinlik ve faaliyetler gerçekleştirdiğini, ulusal ve uluslararası etkinliklere de katıldığını söyledi.

ANKOS'un bölge toplantılarına önem verdiğini belirten Çukadar, "Toplantılarda, ortak akılla üyemiz, kütüphanelerimiz ve kurumlarımız için nasıl daha iyi hizmet verebilirizi konuşuyoruz" dedi.

Çukadar, toplantının, yeni kurulan Bayburt Üniversitesi'nin ev sahipliğinde yapılmasının kendilerini ayrıca mutlu ettiğini dile getirerek, "Kısa süre içinde bu kadar atılımın yapılmış olması çok sevindirici. Biz bölge toplantılarını büyük şehirler yerine daha çok yeni kurulmuş kurumlarda, üniversitelerimizde yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Yalçın ise kitapla yaşayan insanlar olduklarını vurgulayarak, "ANKOS daha çok yeni nesil kütüphanecilikle uğraşıyor, biz biraz daha klasik kütüphaneleri seviyoruz. Bu nesle, yeni nesil kütüphanecilik çok gerekli. Klasik kütüphanecilikle gençleri kütüphanelere çekebilmemiz mümkün değil" ifadelerini kullandı.