Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi ile Romanya’nın Satu Mare şehrinde bulunan Johann Ettinger Lisesinin kuş gözlem gruplarının arasında başlatılan ve AB Comenıus projesi içerisinde kabul edilen “Lets Watch the Birds” projesi kapsamında Okul yönetimi ve öğrenciler Romanya ziyaret öncesinde Didim Kaymakamı İskender Yönden’i ziyaret edip, proje ziyaretiyle ilgili bilgiler verdi.
AB Comenıus projesi içerisinde kabul edilen “Lets Watch the Birds” projesi kapsamında Romanya’nın Satu Mare şehrinde bulunan Johann Ettinger Lisesinin kuş gözlem grubu Nisan ayı içerisinde Didim’de ağırlanmıştı. Proje kapsamında Esra Karakaya Anadolu Lisesinden 8 Öğrenci, 24 öğretmen toplam 32 kişilik heyet 22 Mart- 2 Nisan tarihleri arasında Romanya’ya gidecek.
Romanya ziyareti öncesinde Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut, Okul Müdürü Maruf Yıldırım, Müdür yardımcısı İbrahim Gider, Proje sorumlusu Turgut Ege öğretmen ve öğrenciler’den oluşan heyet Didim Kaymakamı İskender Yönden’i makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kaymakam Yönden gerçekleştirilen projenin çok güzel olduğunu belirterek “Herkes bakıyor, sizler ise görmüşsünüz. Eğitmenin yanında sizler öğretimde bulunuyorsunuz. Merak duygusuyla ortaya çıkmış bir proje; bu kuşların neden göç ettiğini sebebiyle ortaya çıkan ve dünyanın doğal dengesiyle ilgili bir durum, siz işin güzel tarafındasınız.” dedi. Projeyle ilgili öğrencilerle de sohbet eden Kaymakam Yönden, bu tür projelerle de yurt dışına çıkılmasını önemli olduğunu söyledi ve çalışmalarında başarılar diledi.