Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), Diyarbakır’da havai elektrik hatlarını, yeraltına alma çalışmalarına ağırlık verdi. Kentin Dağkapı ile Seyrantepe mevkileri arasındaki bulunan hatların yer altına alınması için çalışmalarının ilk etabı tamamlanarak toplam 7 kilometre kablonun montajı tamamlandı.
Özelleşme sonrası elektrik dağıtım hizmeti verdiği Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’taki müşterilerine kesintisiz elektrik enerjisi verme çabasında olan Dicle EDAŞ, bunun için yatırımlarına aralıksız devam ediyor. Dicle EDAŞ’ın yatırım çalışmaları arasında, havai elektrik hatlarının yer altına alınması önemli bir yer teşkil ediyor. Diyarbakır’ın yanı sıra Dicle EDAŞ, belirlediği takvim çerçevesinde diğer illerde de havai hataları yer altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.
"2015’TE CİDDİ YATIRIMLAR YAPILACAK"
Söz konusu güzergahta beton direkli çift devre enerji nakil hattının yer altına alınması için bir milyon lira harcandığını belirten Dicle EDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Bülent Uğur Yaka, şöyle dedi:
“’Dicle EDAŞ olarak, müşterilerimize kesintisiz ve kaliteli enerji sunabilmek adına yatırımlarımıza süratle devam ediyoruz. Dağkapı ile Seyrantepe arasındaki güzergahta bulunan elektrik hatlarımızın yer altına alınması da yatırımlarımızın sadece bir parçasıdır. Çalışmalarımızın birinci etabını oluşturan Elazığ Caddesi’nden Seyrantepe istikametine doğru olan kısmının yer altına alınma çalışmalarını, toplamda 7 kilometre kablo döşeyip mevcut direkleri sökerek tamamladık. Projenin alternatif besleme imkanlarını oluşturmak amacı ile 2. etabına da başlandı. Bu etapta ise yıl içerisinde yer altına 10 kilometre kablo döşeyeceğiz. 2015 yılı içerisinde şirket hedefleri dahilinde başta kent girişindeki orta refüj aydınlatma sistemleri olmak üzere, kent merkezinin enerji alt yapısını yenilemek için de çalışmalarımızı süratle devam ettirmekteyiz.”