İlçeye bağlı Yağcılar köyünde çiftçilik yapan Kenan Aydın, büyükbaşlarını hayvanlarını otlatmak için Ovit Yaylası'ndaki mera alana götürdü. Çiftçi Aydın, sürüden kaybolduğunu fark ettiği ineğini bulmak amacıyla çevreyi aramaya başladı. Fakat sonuç alamadı. Havanın kararmasıyla aramasını sonlandırıp köye dönen Çiftçi Aydın, yeniden geldiği bölgede köylülerin de eşliğinde arama çalışmasına devam etti.

Yapılan aramada, kayıp ineğin, yayladan geçen ırmak içinde bulunduğu öğrenildi. Dengesini kaybederek su içtiği ırmakta boğulduğu saptanan ineğini gören Kenan Aydın, büyük üzüntü yaşadı. Kenan Aydın, ölen hayvanına sarılarak gözyaşı döktü. Köy sakinleri tarafından cep telefonu kamerasıyla fotoğraflanan Aydın'ın bu anlarını ise sosyal medyada paylaşıldı. Fotoğraf, sosyal medya kullanıcılarını da hüzne boğdu.

'İNEKLERİM BENİM HER ŞEYİM'

Yörede geçimini çiftçilik ve hayvancılık yaparak kazandığını belirten Kenan Aydın, ineğinin telef olmasına çok üzüldüğünü olduğunu söyledi. Aydın, "İneklerim benim her şeyim. Onların sütünü yağını satarak ailemi geçindiriyorum, başka gelirimiz yok. Çevremizde hayvancılık yapan az sayıda insan kaldı. Kimi zaman bir yabani tarafından telef oluyor hayvanlarımız ya da olaylar oluyor. Bunlar başımıza geldiğinde endişe ediyoruz. Yetkililerin, hayvancılığı yaşatmaya çalışan çiftçilere benzer olaylarda destek olmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.