Ferit ASLAN/ DİYARBAKIR,()-DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 12 gün boyunca sokağa çıkma yasağının uygulandığı ve yaşanan çatışmalarla 3 mahallesi adeta harabeye dönen Silvan İlçesi'nde kentsel altyapı hasar tespit çalışması yapması için mühendis, mimar ve teknikerden oluşan 54 kişilik ekip gönderdi. İlçeye giden teknik heyet, çalışmalarını sündürürken, Silvan Kaymakamlığı'nın da hasar tespit çalışması yaparak, vatandaşlara zararlarının ödeneceği belirtildi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB), Silvan'da yaşanan 12 günlük sokağa çıkma yasağının ardından Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde meydana gelen tahribatı tespit etmek için harekete geçti. Mühendis, mimar ve teknikerden oluşan 54 kişilik bir heyeti ilçeye gönderen belediye, çatışmalar sırasında hasar gören kentsel altyapı ile ilgili hasar tespit çalışması yapacak. Silvan Beledeyesi'nde bir araya gelerek toplantı yapan uzman ekipler daha sonra çatışmaların yaşandığı mahallelerde çalışmalara başladı.
DİSKİ ekipleri, içme suyu ve kanalizasyon altyapısındaki tahribata ilişkin, yol yapım ekipleri ise, yollardaki tahribata ilişkin çalışmalara başlarken, teknik ekibin çalışmalarının devam edeceği öğrenildi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zülküf Karatekin, Silvan'da çıkan çatışmalar nedeniyle 3 mahallesinde ciddi tahribatların olduğunu söyledi. 12 günlük sokağa çıkma yasağı sürecinde birçok kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Karatekin, yine evlerin ve işyerlerinin zarar gördüğünü, buna bağlı olarak mal kayıplarının da yaşandığını söyledi. Karatekin, "DİSKİ Genel Müdürlüğümüz, özellikle tahrip olan altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle mahalle aralarında var olan altyapı patlaklarını onarmış ve kente su verildi. Yine Fen İşleri ve Yol Yapım Bakım Altyapı Koordinasyonu Daire Başkanlıkları ekipleri alanda gerekli çalışmayı yapmak üzere Silvan'da bulunuyor. Ayrıca Silvan'da mevcut araçlarımıza ilaveten 3 iş makinesini daha göndermiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle de biriken çöplerin kaldırılması için 2 adet çöp toplama ve sıkıştırma aracı çalışmalarına başladı"dedi.
Diyarbakır Valiliği'nin de Silvan Kaymakamlığı aracılığı ile hasar tespit çalışması yapacağı ve yaşanan çatışmalardan zarar gören vatandaşların zararlarını karşılayacağı öğrenildi. Diyarbakır Valiliği, daha önce yaptığı yazılı açıklamada, "Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların patlatılması sırasında zarar gören vatandaşların bu zararları, Silvan Kaymakamlığı'nca oluşturulacak hasar tespit komisyonlarınca belirlenerek ilgililere ödeme yapılacaktır" demişti.

FOTOĞRAFLI