AYDIN'ın Bölgesel Amatör Lig'deki temsilcilerinden Sökespor'un Teknik Direktörü Murat Gürkan Zora, futbolculara verdiği para cezalarıyla tekerlekli sandalye satın alıp, engellilere dağıtıyor. Son 10 yılda görev yaptığı tüm kulüplerde bu yöntemi uygulayan Zora, şimdiye dek 60 engelliyi sevindirdi.
2004'te başlayan antrenörlük kariyeri boyunca çalıştırdığı tüm kulüplerde bu projeyi hayata geçirdiğini söyleyen 44 yaşındaki Murat Gürkan Zora, "Bizim futbolculuğumuzda kurallara uymayanlara verilen cezalarla baklava börek alınır, takıma dağıtılırdı. Ben cezanın anlamlı olması için toplanan paralarla tekerlekli sandalye alıp, engellilere dağıtmaya başladım" dedi.
Yaklaşık 10 yılda futbolculara verdiği cezalarla 60 tekerlekli sandalye aldıklarını kaydeden Zora, "Böyle yapmakla futbolcu, engelli bir vatandaşı sevindirdiği gibi, kendi sağlığının da değerini anlıyor, sağlıklı olmanın ne anlama geldiği fark ediyor. Ben de ne kadar çok ceza verirsem, o kadar mutlu oluyorum" diye konuştu.
Murat Gürkan Zora, bu sezon çalıştırdığı Sökespor'da futbolcular Aytaç Gülen, Lütfü Berk Üren, Erdi Kösem, İlhan Aydın ve Umut Akpınar'a verdiği para cezalarıyla satın aldığı tekerlekli sandalyeyi İncirliova'nın Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan ve ayaklarındaki rahatsızlık yüzünden 1.5 yıldan beri yürümekte zorlanan 64 yaşındaki Ramazan Ayhan'a evinde teslim etti. Sandalyeyi alırken duygulanan Ayhan, futbolculara ve Zora'ya teşekkür etti. Tekerlekli sandalye tesliminde bulunan futbolcu  Aytaç Gülen de "Genellikle antrenmana, toplantıya, yemeğe geç kaldığımız için kesilen bu cezaların doğru yere gittiğini görmek bizi de mutlu ediyor. Böyle cezaya can kurban" dedi.

FOTOĞRAFLI